twinsinaussie.blogg.se

Följ Louise och Sofies backpackerresa på andra sidan jordklotet, längs The Gold Coast, Australia.

Ännu en dag på Koh Samui!

Publicerad 2014-01-31 16:11:30 i Allmänt,

Hejhej!❤️

Hoppas allt är bra med er och att ni överlever allt snökaos på hemmaplan? Vi har det ganska gött här i värmen får vi väl säga. 

Vi startade dagen med att bege oss till ett gym som vi såg när vi åkte med taxin igår. Det var ett riktigt old-school gym om vi säger så. Gammalt med vikter från 1800-talet typ. Men det hindrade inte oss från att försöka oss på att träna lite och få tillbaka lite av våra försvunna muskler...😋

Efter träning begav vi oss till stranden. Dagarna sedan vi kom till Koh Samui har varit rätt varierande i väder. Sol och molnigt. Runt tretiden har solen gömt sig bakom molnen så då har det bara varit att gå tillbaka. Jag hoppas att vädret klarnar upp de närmsta dagarna. För någon dag sedan var vi på oil-massage och gjorde även en scrub på våra fötter. Massagen för en timme kostade runt 60 kronor. Hemma i Sverige hade det säkert kostat runt 500. Så det gäller att passa på. Imorgon ska vi nog ta och göra en bodyscrub. En del av vår solbränna vill börja fjälla lite. Så vi vill få bort allt det så att vi kan få en finare bränna. Hehe! 

Imorgon åker vi vidare från Chaweng till en annan del av ön, Lamai. Vi får se hur det stället ser ut. Vi har redan fixat boende för oss så det är bara att åka dit imorgonbitti. Vi ska även kolla upp lite aktiviteter som vi ska boka upp oss för😊

Just nu sitter vi här på en restaurang. Vi har precis ätit upp vår mat. Grönsaker med ris i ostronsås. Väldigt gott faktiskt! Till det beställde vi in en juice av anannas, mango och coccos. Smarrigt! Om ett tag får vi ta och bege oss vidare. Det är inte jättepoppis att sitta och utnyttja internet när man inte vill beställa något mer att äta eller dricka. Blir väl till att kolla in shoppingen här😊ni får ha en fin fredag allihop! Var rädda om er och ta det försiktigt ute på vägarna!!❤️❤️Vi har varit dåliga på att ta foton här. Så vi ska ta en massa bilder imorgon som vi kan lägga upp här! Ha det braaaaa😘

❤️

Publicerad 2014-01-30 16:02:32 i Allmänt,

Igår när klockan slog 19.00 thailändsk tid var klockan 13.00 hemma i Sverige. Tiden då det var morfars begravning hemma i Vollsjö kyrka❤️ Det var verkligen ingen annan plats vi skulle vilja vara på mer än i kyrkan tillsammans med alla nära❤️Och få chansen att säga hejdå till fina morfar, som alla andra...

Trots att det inte gick, fick ändå till en fin stund tillsammans, Louise och jag. Vi gick och köpte färska blommor, rosor med någon doftande hyacint/nejlika tror jag det var. Vi köpte varsitt ljus och tänkte gå ner till stranden och ha vår lilla ceremoni där. Men pågrund av att det blåste för mycket så bestämde vi oss för att stanna kvar på rummet.

Vi släckte lampan, tände våra ljus och hade blommorna emellan oss. De symboliserade morfar❤️Vi lyssnade på "som en bro" som Helen Sjöholm sjöng och "bred dina vida vingar" som Sonja Aldén sjöng. Väldigt vackert och rörande. Vi sjöng själva "må din väg" och det kändes som att vi var med i kyrkan. Vi sörjde tillsammans och fick ett fint avslut vi också. Det kändes bra, trots att vi ville vara hemma, men det var väldigt jobbigt. 

Idag har vi fått mail från mamma❤️Och det låter som att det var väldigt vackert och fint igår, vi fick se fina bilder på alla blommor. Det förtjänade verkligen morfar❤️Är så ledsna att vi är så långt bort i denna tid, längtar tills vi kan krama om alla igen. Vi saknar er❤️

Och till morfar, vi hoppas att du såg oss igår, att du kände vår närvaro och att du har det bra nu. Att du får njuta av en massa gott som du verkligen förtjänar! Ta hand om dig tills vi ses igen❤️

"Må din väg gå dig till mötes, och må vinden vara din vän. Och må solen värma din kind, och må regnet vattna själens jord. Och tills vi möts igen, må Gud hålla, hålla dig i sin hand" 

Älskar dig morfar❤️


Koh Samui

Publicerad 2014-01-30 15:40:09 i Allmänt,

Hejhej! Äntligen har Louise och jag kunnat koppla upp oss här borta! Även om det går segt så är det bättre än inget😊
Kan berätta om vår resväg hit till Thailand.. Vi åkte flygplan från Melbourne till Kuala Lumpor vilket tog cirka åtta timmar. Resan gick bra men som sagt var det fruktansvärt kallt på planet. Därefter hade vi väntan på 4,5 timme tills nästa flyg skulle ta oss till Bangkok och Thailand. Flygningen gick bra, vi fick sitta allra längst bak i planet. Lite småläskigt, men tiden gick fort. Var bara uppe i luften i två timmar. 

När vi sedan landade blev allt väldigt stressigt, vi hoppade av planet och fick vårt bagage väldigt fort. Därefter var planen att försöka få tag i flygbiljetter till koh samui. Men eftersom vi inte landade på Bangkoks internationella flygplats fanns där inga flygningar direkt till ön. Vi fick istället köpa en flygbiljett till en ort som jag inte minns namnet på. Och sedan skulle vi ta buss och färja därefter till ön. 
Vi fick reda på att flyget vi var tvungna att ta för att hinna till koh samui samma dag skulle gå 35 minuter senare och att incheckningen stängde om tio minuter. Vi fick springa som galningar och vi var så stressade, incheckning och säkerhetskontroll skulle göras... Men vi hann! 

Efter en timmes flygning tog vi en buss på en timme och därefter en båt på två timmar. Vi var framme och hade fixat ett hotellrum när klockan var nio på kvällen. Vi var väldigt trötta! Det var långa dagar vi haft! :) nu är vi iallafall framme. Har bytt till ett annat "hotell"/skrubb nu :p

Koh samui är faktiskt inte överdrivet fint om msn jämför med Karin beach som vi var på för snart ett år sedan.. Men vi har en natt kvar, sedan flyttar vi till en annan ort på ön. Där ska vi försöka få in lite aktiviteter också :) 

Maten är iallafall billig. Vår kvällsmat gick på 35 kr vars! Lite skillnad från Australien :) 

Saknar er alla där hemma ska ni veta!❤️❤️❤️❤️

Kuala Lumpur

Publicerad 2014-01-28 02:34:16 i Allmänt,

Hejhej! 

Just nu sitter vi på ett café på flygplatsen i Kuala Lumpur och väntar på att tiden ska fortsätta att ticka. Klockan är tjugo över nio på morgonen och vårt flyg mot Bangkok avgår 11.45. Vi har redan fördrivit 2,5 timme.. Tur att de har gratis wifi, annars hade väntan blivit lång!

Flygresan från Melbourne gick bra, men det var fruktansvärt kallt på planet. Eftersom man på alla andra långflygningar brukar få filt och kudde så tog vi inte med våra handdukar/saronger som värme. Så när vi äntrade planet och såg att bara firstclassresenärerna fick täcke så blev vi ledsna. Hade inga australienska dollar kvar heller så vi kunde inte "hyra" någon filt... Satt och frös i åtta timmar, hemskt! Lär säkert bli förkyld efter detta..

Menmen, nästa flygning tar nog bara två timmar! Och därefter är ju planen och tanken att vi ska försöka ta ett plan till Koh Samui. Håll era tummar för att flygningen går bra och att vi hittar ett anslutande flyg som kan ta oss ner till ön. Annars får vi se hur vi gör...

Vill bara komma fram nu! Hoppas ni har det bra och sover så sött😊❤️





Om inte Google ljuger så ser det ju inte helt fel ut! Eller vad säger ni?😉👏🏊☀️

Bilder från Melbourne

Publicerad 2014-01-27 08:50:07 i Allmänt,




Det stora casinot Crown inne i stan


Den stora Victoria-market och kängeruhamburgaren😮😏


Olika delar av Melbourne


Svenska kyrkan



Sista kvällen slog vi till och köpte varsin caesarsallad. Den första och sista här i Australien😉
Och dessert blev det också. Ett bra avslut på vår vistelse här i Aussie. Om den var god? Jäkligt god😄hehe!❤️

Sista kvällen här i Melbourne, Australien

Publicerad 2014-01-27 08:39:32 i Allmänt,

Hejhej!

Gud vad vi har blivit dåliga på att uppdatera er där hemma vad som händer här på andra sidan jordklotet. Det är bara någon timme kvar här på hostlet i St Kilda innan vi tar oss in till flygplatsen och gör oss redo för nya äventyr i Asien. 

01.25 går vårt flyg, mellanlandar i Kuala Lumpur runt 06.40. Därefter går flyget vid 11.45 och vi landar i Bangkok ca 13.00 thailändsk tid. (07.00 den 28/1 svensk tid) Det är med andra ord en rätt lång flygning som vi har framför oss. 

För att återberätta de senaste dagarna så var vi och besökte svenska kyrkan i Melbourne. Den låg i ett jättefint område och kyrkan och själva huset var jättestort och pampigt. Väldigt mysigt! De som jobbade där var jättetrevliga. Vi frågade om de visste om svenska kyrkan finns i Bangkok då vi gärna ville dit och tända ett ljus för morfar på hans begravning❤️Men de har tyvärr ingen bestämd lokal utan åker runt på olika platser i landet. Då det råder oroliga demostrationer på gatorna i Bangkok vill vi inte stanna där som vi tänkt från början. Vi ska istället försöka att boka ett flyg på flygplatsen direkt ner till ön Koh Samui så vi slipper ge oss in i folkmassorna. Om där inte går ett flyg imorgon får vi försöka hitta ett boende i närheten av flygplatsen över natten. För att återgå till Svenska kyrkan så erbjöd sig den ena prästen Per att de kan tända ett ljus för morfar och sjunga de psalmer som ska sjungas på begravningen i samma stund som den äger rum hemma i Vollsjö. På så sätt så deltar vi ändå. Vi blev väldigt rörda och tacksamma över det då vi tycker det känns jättejobbigt att missa begravningen❤️Vart vi än befinner oss den 29:e så ska vi iallafall medverka på vårt sätt också. Vi vet dock inte om det blir på en strand, eller på en flygplats i dagsläget. Vi köpte lite fika, satte oss i trädgården, lyssnade på musik som de spelade i kyrkan och tände ljus. Efter begav vi oss tillbaks i stan och la upp en grovplan på hur vi tänkt resa i Thailand. 

De andra två dagarna har vi spenderat på stranden då det faktiskt varit varmt!! (Dock är kvällarna fortfarande iskalla) varit ute på restaurang, druckit någon drink och haft det gött. Igårkväll försökte vi rensa ut så mycket vi kunde från våra väskor. Vi har bara 20 kg vars, och då ska handbagaget inkludera de 20 kg. Det gick sisådär. Jag hoppas verkligen inte att vi har övervikt! 

Hur känns det då att lämna Australien?! Det blev ju en aning tidigare än vi tänkt oss från början. Jodå, det känns faktiskt  rätt! Vi är redo för nya äventyr, kunna leva i lyx jämfört med här😉och se ny kultur och turkosblått vatten. Vi har fått se mycket och upplevt mycket roligt här, och mer har vi att se framemot. Melbourne är en riktigt mysig och trevlig stad, är glad över att vi slutar vår resa just här. Nu blir det att blicka framåt mot nästa kontinent-Asien!! Ha det bra alla, håll tummarna för att flygresorna går bra✊❤️❤️

Peterpan

Publicerad 2014-01-25 07:29:37 i Allmänt,

Hej pa er dar hemma!
 
En liten snabb uppdatering, just nu sitter vi pa Peter Pan, "resebyran". Vi sitter och letar lite information kring de lander vi tanker besoka i Asien. Det ar ganska svart, sa vi ska nog springa ner i stan och se om vi kan kopa en guidebok over Asien. Lonely Planet heter den, den visar sevardheter, fakta och aven tips pa boenden. Vi hittade faktiskt en kvarbliven sadan bok over Australien under var resa langs kusten. Valdigt bra bok!
 
Annars har vi varit i svenska kyrkan idag, vilket var valdigt mysigt och rofyllt. Jattefint var dar, och valdigt trevliga var dem som arbetade dar. Prasten kommer fran Skane vilket var lite roligt, bade han och hans fru hade besokt Vollsjo och visste vart det ligger. Anda lite galet.. Ska beratta lite mer om vart besok senare. Ska kila nu..
 
Ha det sa bra! <3

Pics

Publicerad 2014-01-24 01:20:05 i Allmänt,


Pianospel vid kanalen i South bank. Fick spelat "dansa med vargar" 😉
Juice i solen👌


Mys!
Marknad i st kilda.

Några av alla godsaker man ser i Melbourne. Det finns verkligen cafen och uteserveringar/restauranger överallt!

Torsdag

Publicerad 2014-01-24 01:12:30 i Allmänt,

Igår började vi morgonen med en promenad längs esplanaden. Härligt! Det känns dock inte som sommar här på morgonen eftersom det drar lite kyliga vindar. Snarare som en fin höstmorgon..

Efter mycket tankar och funderingar bestämde vi oss ganska hastigt att boka en resa till Bangkok! Eftersom vårt boende går ut den 27:e så valde vi att även lämna Australien då.. Vi känner oss färdiga med Australien, vi har sett så mycket och upplevt mycket! Men eftersom vi har mått rätt dåligt senaste tiden pågrund av allt som hänt, och jobbtänk så kände vi att vi behöver iväg och göra något nytt. 

Dessutom har alla kommit till Melbourne i hopp om att söka jobb nu. Förra veckan invaderade backpackers staden så konkurrensen lär vara hård. Och eftersom det är såpass dyrt med boende/mat här så tänkte vi resa vidare mot nya äventyr! Så det är nu planen, mer än så vet vi inte förtillfället..

När vi bokat biljetter åkte vi in till stan. Kikade lite i butiker, gick till chinatown och åt mat, och sedan avslutade vi med en kall juice i solen framför tennisen. Det är australianopen här nu och den utspelar sig i Melbourne. 

Efteråt, åkte vi tillbaks till St kilda och gick på en mindre marknad, så mysigt! Därefter blev det mat, och sedan var det egentligen tänkt att vi skulle ut en sväng. Men efter en nap så vart vi såå trötta, hade haft en lång dag och sängen var mer lockande. 

Men ikväll kör vi! Får ge oss ut och kolla läget :) dock regnat det ute just nu. Inte så kul när man inte har några tjocka kläder med sig.. Tur vi bytar ut det mot kritvita stränder snart😍

Nu ska vi fånga dagen. Svenska kyrkan och Fitzroy står på agendan. Får se hur det går! Hörs ikväll👋

Melbourne

Publicerad 2014-01-24 00:57:54 i Allmänt,

Lite dålig uppdatering här med tanke på att vi har gratis wifi, men nu kommer här ett inlägg om vad vi haft för oss sedan vi kom. 

Vi bor som sagt i St kilda som ligger tjugo minuter ifrån Melbourne city med spårvagn. I onsdags åkte vi in till stan, som är såå stor och såå förvirrande med alla trams (spårvagnar). Men vi lyckades ta oss till ett stort informationscentrum där vi fick lite tips och broschyrer. 

Fast att klockan var ganska mycket köpte vi ett busspass till en on/off-buss som man kunde åka runt med i stan. Eftersom vi bussarna gick rätt sällan så hade vi inte riktigt tid att hoppa av vid alla stopp. Ska försöka hinna klämma in någon sevärdhet innan veckans slut. 

På kvällen nalkades nattmarknad, "victoria market". Hur mysigt som helst! En stor marknad med livemusik, försäljare, mat och godsaker i överflöd. Vi provade äta känguruhamburgare! Ett måste här borta! Det var faktiskt gott...hehe

Besökte även det stora casiont, hur maffigt och fint som helst! Synd man inte är någon spelare, för det hade varit skoj!😄

Melbourne

Publicerad 2014-01-21 03:41:02 i Allmänt,

Hejhej! Nu har vi avklarat den långa bussresan och är framme i Melbourne! Sitter just nu på vårt hostel och väntar på att få checka in, vilket kunde ta hela eftermiddagen.. De hade tydligen vårt rum under "uppbyggnad" vilket jag inte förstår riktigt. 

Vi kom hit vid 09.00 och mannen som jobbar sade att vi kunde checka in vid 13.00. Sisådär fyra timmar senare.. Fine tänkte vi. Men nu kan det alltså ta hela eftermiddagen innan vi får vårt rum. Är sååå himla trötta, har huvudvärk och allt känns bara tungt. Har sån sjuk sömnbrist eftersom vi inte fick sovit någonting på bussen. Det var ISkallt med ac:n på högsta effekt och en kille spydde på toaletten och kunde inte spola ner det. Och vi satt precis bredvid toaletten, vi fick alltså genomlida en bussresa på 17 timmar i kyla och en fruktansvärd spydoft. Höll på att kräkas själv bara av lukten.. Vill bara duscha och vila mig nu. Känner mig som ett vrak atm. 

Positiva är väl att vi har gratis wifi iallafall... Vi bor inte mitt i centrala Melbourne utan vi bor i st kilda, området vid stranden. Som ni kanske vet skiftar temperaturen i Melbourne väldigt hastigt, ena timmen kan det vara sol och 30 grader, medan det kan gå ner till 15 grader och regn andra timmen. 

Lite sådant väder har vi redan fått vara med om, när vi kom hit i morse var det garanterar högst 15 grader. Jättekallt och kändes som en ruskig höstdag, medans det nu ser ut som att solen lyser utanför fönstret. Konstigt det där..

Lyxade iallafall till det med frukost på ett café idag. Vi hade ingen mat kvar och kände för att mysa till det lite extra efter en seg bussfärd. Det blev hemmagjorda scones och varm choklad! Det var sååå gott! Kan möjligtvis vara den bästa smakupplevelsen so far! Kulturen här i Melbourne är väldigt mycket, musik, caféer och konst har vi fått höra. Ett måste är att sitta på uteserveringarna och mysa. Vilket vi nu checkat av! 

Wellwell, Louise sitter och kikar lite på flyg just nu. Vi vet varken ut eller in, men tror faktiskt att vi är mer sugna på att åka till Asien. Få resa runt där nu när man är i dessa trakterna ändå. Cecilia och Filippa tar ju sitt pick och pack och reser den 28:e till Singapore. Vi har bara bokat upp boende så att vi checkar ut den 27:e... Så får se hur det blir. Ska nog slå en signal till mamma och pappa ikväll, rådfråga lite. Även fast vi redan vet svaret, båda kommer med olika råd. Hehe, dvs. Att vi inte blir ett dugg klokare.. Får kanske slå en pling till Emelie också. Får seee! Vad tycker ni förresten? Åka till Asien och resa till typ, Singapore,Vietnam, Kambodja, Malaysia, Thailand och Bali. El stanna i Melbourne? Så svårt. Känns som cashen börjar sina så smått nämligen. 

Vill verkligen inte stå här och trampa och "kosta pengar" medan man söker jobb. När det ändå kommer bli plus minus noll i slutändan😳

Alltså verkligen beslutsångest här. Håll iallafall tummarna att vi får checka in snart iaf! Längtar efter en dusch och en säng! 

Puss och kram på er❤️

De sista bilderna från Sydney

Publicerad 2014-01-20 02:17:51 i Allmänt,


Utekväll i Sydney
Ännu en bild från Harbour Bridge
Operahuset




Takplattorna fick vi höra att de kommer från Höganäs i Skåne. 1 056 000 tusen plattor pryder Operahuset😉

Detta var alla bilder vi hade att bjuda på. Hörs i Melbourne❤️ 

Bye Sydney, Hello Melbourne!

Publicerad 2014-01-20 01:56:03 i Allmänt,

Hejhej!

Klockan är halv tolv på förmiddagen här i Sydney. Idag är det dags för oss att lämna denna storstad för att bege oss till nästa. Melbourne är destinationen och den sista stad vi tänkt besöka här i Australien. 

För att snabbt återberätta vad som hänt sedan sist vi hördes så var vi ute och dansade på några klubbar i lördags kväll. Det var skoj! I söndags var vi riktigt trötta allihop, Cecilia och Filippa checkade ut från sitt hostel och sedan begav vi oss till Operahuset för att ta lite bilder på närmre håll som vi inte fått till på sightseeingen några dagar tidigare. Efter att ha hängt där i solen ett tag begav vi oss åter ner i stan och lunchade. När klockan började närma sig fem sa vi hejdå till tjejerna som åkte vidare upp till Byron Bay. Vi gick tillbaks till hostlet, chillade och åt kvällsmat. Sedan däckade vi i våra sängar helt utmattade. 

Idag har vi hunnit med att äta frukost, checka ut och begett oss till en marknad som säljer frukt och grönsaker väldigt billigt. Vi tänkte köpa på oss lite inför bussresan men det var tyvärr stängt. Så nu sitter vi i ett köpcenter som ligger någon gata ner från vårt hostel för att få lite internettid. Blir till att gå in i mataffären och köpa lite färdkost till bussresan snart. 15.20 avgår bussen från centralen och sedan har vi 17!!!! timmar på bussen framför oss😓hyfsat drygt med andra ord...tur vi fick med oss några böcker från förra hostlet som vi kan underhålla oss med. 

Nästa gång vi hörs blir i Melbourne. Vi har bokat in oss på 6 nätter. Vad som kommer hända där får vi se. Just nu är  allt kring vår resa väldigt oviss. Vi får se helt enkelt...

Här kommer någon bild från de första dagarna här. De andra bilderna kommer i nästa inlägg. Ha det så bra alla❤️❤️
Operahuset

Sofie framför Harbour Bridge
Bondi Beach

Sydney!

Publicerad 2014-01-18 05:21:35 i Allmänt,

Förlåt för dålig uppdatering den senaste tiden. Vi har dels inte haft internet på vårt förra ställe Coffs Harbour och här i Sydney har vi inte haft någon lust att uppdatera då det hänt jobbiga saker på hemmaplan❤️

Nu kände vi iallafall att vi kanske fick skriva lite så att vi inte förlorar de få läsarna vi redan har, hehe...

Coffs Harbour var ett mysigt ställe men det hände inte så värst mycket där. Vi hade två heldagar som vi spenderade på stranden, poolen, tog promenader, spelade spel och lagade mat. Två lugna dagar. Vi tog sedan nattbussen vidare till Sydney som tog ca 8,5 timme. Det blev inte jättemycket sömn då det var väldigt obekvämt. Väl framme på morgonen letade vi upp vårt hostel och åt frukost. Sedan mötte vi upp Filippa och Cecilia som anlänt till Sydney dagen innan oss. Vi uppdaterade varandra om vad som hänt sedan vi sist sågs, åt lunch i solen och gick en sightseeingtur genom hela stan för att se de typiskt kända grejerna som man måste se när man är här. Operahuset och Harbour bridge bland annat. Efter turen begav vi oss till Café Svensson. Ett café som ligger i anslutning till den svenska kyrkan och åt varsin chokladboll. Vi trodde att caféet skulle vara mycket större och mycket fler folk då vi hört talas mycket om det. Men det var mysigt ändå. Vi stötte på Ninni där. En barndomskompis till Cecilia och som vi själva stötte på när vi var i Brisbane. Trevligt var det😊

På kvällen skickade pappa ett sms till oss som fick oss att må väldigt dåligt. Egentligen hade vi planerat att gå ut och dansa men det blev inget av det...

På morgonen pratade vi med mamma❤️Den värsta dagen på länge. För att tänka på annat så åkte vi till Bondi Beach med tjejerna, Filippas kompis som bor i Sydney, Ninni och hennes kompisar. En heldag på stranden blev det. Ingen utekväll blev det den kvällen heller då vi var jätteledsna. Vi tog en sväng genom stan innan vi gick och lade oss. 

Efter att Sofie och jag varit i svenska kyrkan på förmiddagen gick vi och bokade boende och köpte buss ner till Melbourne. Vi åker vidare på måndag. Sedan blev det picknick och häng i Hyde Park med tjejerna. På kvällen gick vi till Darling Harbour. Ett jättemysigt hamnområde där massor av restauranger, cafen och nattklubbar ligger. Vi satte oss på ett café och hade det trevligt. 

Idag är vi i Manly. Man tar färjan över till en ö där den andra kända stranden finns. Här ligger vi nu och njuter av solen. Det är sjukt höga vågor idag och de varnar hela tiden om att det är livsfarligt att bada. Så vi har mest skvätt lite vatten på oss för att svalka oss emellanåt. Då det är vår sista kväll med Filippa och Cecilia innan de åker vidare så måste vi ju köra en utekväll. Sofie och jag är inte det minsta peppade men känner att vi inte kan lämna Sydney utan att ha varit ute en enda kväll. Så ikväll blir det förmodligen lite dans. Vi ska strax bege oss från stranden och åka tillbaks till stan. Förbereda middag och så. Bilder får ni imorgon. Ha det så bra alla❤️Ta vara på varandra och glöm inte att säga hur mycket ni alla älskar era nära! 

Nimbin tour

Publicerad 2014-01-11 14:01:05 i Allmänt,

Hejhej!

Idag lördag begav vi oss iväg på en utflykt till Nimbin som ligger drygt två timmar från Byron Bay. Vi blev upphämtade av den färgglada bussen fullt med ungdomar och pumpandes musik och startade rutten mot Nimbin. 

Nimbin är en hippiestad där alla i princip röker på. Där kan man köpa marijuana, hash, weedcoockies och allt annat olagligt man kan tänka sig. Det är väldigt lugn och fridfull stämning där, ingen stress med anda ord. Folk spelar och sjunger på gatorna, pratar och går runt allmänt höga.

Tillbaks till vår daytour. När vi kommit halvvägs till Nimbin stannade vi på en pub där man kunde köpa på sig alkohol som skulle drickas under bussfärden. Det var en hel del av vår grupp som laddade upp för en dagsfylla...inte vi! Väl framme hade vi 1,5 timme på oss att utforska Nimbin, "shoppa" och insupa hippielivet. Vi strosade runt, köpte varsitt armband, kollade in ett museum och köpte lite fika. När alla var färdiga åkte vi vidare för barbeque. Sofie och jag och en del av gänget gick iväg på en liten walk under tiden som maten tillagades. Vi fick se fin utsikt innan vi tappade bort oss och nästan gick vilse. Väl på plats blev det lunch. Då vi kom sist i kön var all mat slut när vi väl var framme. Det bjöds på bröd, korv, hamburgare och sallad. Vi fick nöja oss med en korv och en halvrå hamburgare. Ingen jättehit med andra ord. Sedan begav vi oss vidare för att titta på ett vattenfall som tyvärr inte hade något vatten. Så det såg bara ut som en brant backe. 

Sedan var dagen över och vi begav oss hemåt. Väl hemma vilade vi en timme, begav oss ut och gick en snabb promenad, åt kvällsmat och nu sitter vi här på Nomads, ett hostel där man kan utnyttja lite internet. Vi ska nog dra oss tillbaks alldeles strax för att få lite sömn. Imorgon checkar vi ut och beger oss vidare till Coffs Harbour. Mer om det i ett annat inlägg. Ha det bra där hemma😊❤️






Det kommer fler bilder från Nimbin en annan dag, dessa får ni se sålänge😘

True story!

Publicerad 2014-01-10 09:04:02 i Allmänt,


Hahahahaha! Så sant! Just nu känns det som vi befinner oss i tredje stadiet! Jisses alltså😳😫😓

Mamma❤️

Publicerad 2014-01-10 08:42:24 i Allmänt,

" Ha det äran idag, på din födelsedag! Vi hyllar dig idag, det är din dag idag!

Du får tårtans första bit, och vi önskar  god aptit, du får vila dig en dag ifrån allt slit. Du ska veta att du är mycket älskad av oss här, du är vännen som vi alla håller kär"❤️🎉🎂🍰

Grattis på födelsedagen världens bästa mamma! Tack för att du alltid stöttar, lyssnar och finns här för oss! Kunde inte fått en bättre mamma! Älskar dig mer än ord kan beskriva❤️

Längtar tills vi kan krama om varandra igen! Saknar dig❤️

Puss och kram från dina tvillingflickor😘



Lighthouse

Publicerad 2014-01-10 08:27:49 i Allmänt,

Igår eftermiddag när vi bokat alla våra biljetter/aktiviteter och så vidare promenerade vi upp till en fyr. "The lighthouse" ska man besöka och se solnedgång eller soluppgång ifrån eftersom det är så himla fin utsikt. Men eftersom det var mulet så blev det "inte mer än så här" som bilderna nedan visar. Jättevackert och fint, men det tråkiga när man reser och ser så mycket så blir man lite mätt på upplevelser. Man uppskattar/njuter inte av det lika mycket som man borde... Bättring på det!

Tog en timme dit och en timme tillbaks att traska, jobbigt men skönt!😊









Byron Bay

Publicerad 2014-01-10 08:18:41 i Allmänt,

I onsdags eftermiddags anlände vi till Byron Bay efter cirka tre timmars bussresa. Det var grått och regnigt precis som de andra dagarna här... Inte jättekul med andra ord! 

Byron Bay är i allafall jättemysigt, litet och väldigt chill. Hade varit lite mer plus i kanten om vi fått lite solsken också såklart! Men man kan inte få allt..

Första kvällen åt vi barbecue på hostlet och gick ut och dansade. Cheeky Monkeys heter klubben där de flesta hänger. Hur mycket folk som helst och dansande på bord/bänkar. Det var där man skulle dansa eftersom det inte finns något dansgolv... Hehe. Det var kul!💃🍹

Igår (torsdags) gick vi ner till stranden som ligger precis nedanför vårt hostel. Två minuters promenad sedan har du hela stranden och havet framför dig! Det var mulet så vi chillade bara lite på stranden, strosade omkring i byn och kikade i butiker. 

Vi gick även och bokade in Surfing som vi gjorde idag (fredag). Det var riktigt kul, men väldigt svårt! Krävs mycket teknik, snabbhet och balans. Louise lyckades stå upp medan det gick sämre för mig. Hehe, men det gjorde inget! Nu har vi iallafall övervunnit vår rädsla mot de stora vågorna! Alltid något..Nu kan vi våga oss på att bada i havet ordentligt.🏄🏊

Igår fick vi även bokat in en dagstur till "Nimbin" imorgon (lördag). Vet inte riktigt vad vi har att vänta oss där, det är en hippiestad så mycket vet vi. Vi ska iallafall besöka någon marknad, vattenfall, byn och ha barbecuelunch. Så blir förhoppningsvis skoj! :)

Vi har också bokat vår bussresa till Coffs Harbour+hostel, och även bussresa+hostel i Sydney. I coffs Harbour ska vi stanna två nätter och i Sydney har vi bokat in fem nätter. Hoppas att vi kan möta upp Filippa och Cecilia där!✊

Igår gick vi till en mysig restaurang på kvällen. Vi unnade oss ett besök där! Lyx! Man saknar att kunna gå ut och äta på restaurang, sådant som är halva nöjet med en "semester" egentligen.😄

Ikväll vet jag inte riktigt vad vi beslutar oss för, är jättetrött just nu. Blir att laga mat iallafall och kanske lite dans. Får se vad vi kommer fram till. All hets om att supa sig fulla börjar bli lite tröttsam.. Man kan faktiskt ha kul utan att vara dyngrak! Synd inte alla verkar förstå det.. 😒😯😋

Pics från Surfers

Publicerad 2014-01-10 08:00:35 i Allmänt,

Här kommer några bilder för att visa en liten del av hur Surfers ser ut😊
En av gatorna med restauranger och cafen som leder nedåt till stranden
Welcome to Surfers Paradise! 

Stranden!




Måttligt stor surfbräda..
❤️

Sea World

Publicerad 2014-01-10 07:52:49 i Allmänt,

Hejhej!

I tisdags tog vi alltså bussen till Sea World som ligger 20 minuter ifrån Surfers. Vi var där i god tid och stod i kö ett bra tag innan portarna öppnades för dagen. Det var massor av barnfamiljer där, äldre människor och så vi två😉haha! 

På Sea World hade de olika shower som visades vid olika tidpunkter under dagen, ett antal karuseller och ett vattenland. Då öppettiderna bara gällde från 10-17 så blev dagen ganska intensiv för att försöka att hinna med att se så mycket som möjligt. 

Vi började att gå och titta på en show med sjölejon. Riktigt stora djur det där. Showen var kul att se, dock lite barnslig kanske. Den kändes väldigt barnanpassad, med skämt som inte roade oss lika mycket som treåringarna😉men kul att se.

Vi fick även sett en delfinshow. Den var väldigt fin. Kul att få se alla söta delfiner. Dock klår faktiskt showen inte Kålmordens. På Kolmorden hade de ju en riktigt mäktigt show med fint ljus och musik och så. Här varade showen i ca 20 minuter så de hann inte göra såå mycket fina hopp och så. Men som sagt, kul att se ändå😊

Vi fick åkt några karuseller as well. Det var nästan det roligaste under hela dagen. Trots att varje karusell varade i max 30 sekunder så var det kul att känna den där exalterande känslan man får när man åker karuseller. Det blir ju lätt ett besök till Liseberg i sommar😄

Vi tittade på en show där ett gäng killar gjorde hopp och grejer med jet-skis, tittade på hajar, pingviner och sälar. När klockan tickade mot stängning avslutade vi dagen med varsin glass innan vi begav oss tillbaks till Surfers. Det var en rolig dag, kul att åka iväg och hitta på något. Här kommer några bilder från dagen. Dock är mitt minne fullt på mobilen så Sofie har en del bilder som inte jag har. Men ni får nöja er med de här😊❤️






Frukost!

Publicerad 2014-01-08 00:17:18 i Allmänt,

Sitter och käkar frukost just nu och uppdaterar bloggen... Hinner inte sammanfatta gårdagen och Sea World nu eftersom bussen mot Byron Bay går om 45 minuter.. Och vi har en liten promenad framför oss!

Men det kommer ett inlägg och lite bilder från gårdagen senare, hoppas vårt internet fungerar i Byron! Ska bli spännande att komma dit, det är mångas favorit längs kusten! Det ska vara väldigt chill/hippie ställe... 

Men vi hörs senare! Hoppas alla mår bra där hemma😊❤️

Måndag!

Publicerad 2014-01-08 00:14:45 i Allmänt,

I måndags gick vi upp i tid för att hinna med så mycket som möjligt. På schemat stod att vi skulle boka boende/buss till Byron Bay, hinna njuta lite på stranden och även boka in ett besök till en temapark.

Vi gick till Peter Pan och fick hjälp med att boka boende (som blir sjukt mycket dyrare ju längre ner vi reser), vi köpte ett busspass som tar oss ner till Sydney. Och sedan bestämde vi oss för att åka till "Seaworld" dagen efter.. Vi kände att det kunde vara lite kul att få en lite blandad upplevelse med både djur och karuseller därav valet att skippa Movie/Dreamworld som var två olika stora tivolin! Får köra Liseberg i sommar ist😃

I receptionen på morgonen träffade vi Nicolina, en skön svensk tjej från Öland. Så när vi var klara med bokningar och allt möttes vi upp på stranden för lite häng. 
Jättetrevlig tjej, och väldigt inspirerande. Hon är bara tjugo år gammal, men har jobbat i Norge i åtta månader, rest till Sydafrika och volontärjobbat i två månader och nu reser hon här i aussie, nya Zeeland och Bali. Till våren ska hon flytta till en ö utanför Filippinerna och jobba med delfiner i fyra år. Hon har jobbat på Kolmården tidigare... Sjukt coolt och vågligt tycker jag!!😊

Blev iallafall inte mycket solande eftersom det på två sekunder blev värsta ovädret! Så vi fick gå och handla mat, sedan umgicks vi hela kvällen, träffade två sköna fransmän också. De bor i Nice.. man vill ju bara åka tillbaks! Hade det såå kul där för fyra/fem år sedan..

På tisdagen/igår väntade Seaworld på oss😃❤️



Marknad och solnedgång!

Publicerad 2014-01-08 00:00:29 i Allmänt,

I söndags bestämde vi oss för att få sova lite längre, har varit helt matta och trötta i kroppen! Så det gjorde vi.. 

Vi gick upp och åt frukost och diskuterade oss fram om vad som kändes som bäst plan. Att stanna och jobba i Surfers eller om vi skulle resa vidare mot Byron Bay..

Kom inte riktigt fram till något, allt kändes lite mer ångestladdat. Vi vill/ville inte misslyckas med att inte jobba.. Men det kändes inte helt rätt i Surfers. Så lite smådeppiga kände vi att vi behövde tänka på lite annat...

Sagt och gjort hittade vi en marknad som är varje lördag och söndag, ungefär 20 minuters bilfärd från stan. Vi fick skjuts av en kund som vi stötte på i den lilla icabutiken som hostlet har. Han skulle åka på samma håll....
Jättetrevlig man från England som flyttat hit för två år sedan med sin familj. 

Väl på marknaden köpte vi lite billig frukt och grönsaker sedan tog vi bussen tillbaks till stan och Peter Pan som vi tänkte skulle hjälpa oss med sevärdheter.

Vi blev inte särskilt mycket klokare där egentligen, fick en massa broschyrer och lite att fundera över. Det finns inte några speciella sevärdheter i Surfers, de är mer kända för sina Theme Parks. Vattenland/tivoli och så vidare. 

På kvällen gick vi ner till den mysiga flod/kanalen och såg när solen gick mer. Pratade med mamma och pappa❤️Som kunde hjälpa oss att fatta ett beslut om hur vi skulle gå till väga härnäst.

Vi bestämde oss för att fortsätta resan neråt mot Byron Bay istället för att slå sig ner..








Pubcrawl

Publicerad 2014-01-07 23:44:19 i Allmänt,

På grund av gles uppdatering så får vi ta lite i taget.. I lördags när vi anlände till Surfers blev det pubrunda på kvällen! 

Det var hostlet som anordnade denna "aktivitet" tillsammans med några andra hostel. Erbjudandet var som så att, man betalade 25$ och då ingick fritt inträde på fyra klubbar och en gratis "drink"på varje klubb. 

Drinkarna var inte särskilt goda eftersom det var i samma standard som en simpel hemmagrogg, om inte sämre! Vodka och läsk... Vi dansade iallafall och hade det skoj! Efter tredje klubben kastade Louise och jag dock in handduken, var helt slut efter en lång dag med resande, strand och så vidare..

Det var kul att ha testat på, men det var inget speciellt.. Vi är ju inte lika sugna på att storsupa som alla andra, så det kändes rätt gött att skippa sista klubben. 

Vi fick en god natts sömn och låg och funderade hur vi vill att resan ska fortsätta, med jobb, resande osv. Hur svårt som helst! Och riktig beslutsångest..



Surfers Paradise!

Publicerad 2014-01-04 07:23:28 i Allmänt,

Hejhej!

Idag anlände vi till Surfers Paradise. Vi gick upp vid halv sju imorse och åt vår frukost. Då Sofie fortfarande har jätteont i sina fötter sedan nyår ( vattenblåsor som spräckt, aaaaj) var vi tvungna att ta taxi till centralen. Lite jobbig utgift men så kan det vara ibland. I vilket fall hoppade vi sedan på bussen mot Surfers. Det tog cirka 1,5 timme att ta sig dit. Utsikten vi möttes av var höga skyskrapor, en stor flod som slingrade sig längs med vägarna. Fina dyra båtar uppställda längs sina hus. 

Väl på plats på hostlet frågade vi direkt om vi kunde jobba här på hostlet. Vi skulle återkomma på måndag. Det är samma dag som vi ska checka ut så man kan ju hoppas på att få något. Efter vi frågat letade vi upp vårt rum. Det är ett 20mannarum!! Det är det största rummet vi bott på. Det känns inte jättesäkert att lämna sina värdefulla saker här då alla verkar vara värsta festprissarna som stökar runt och slänger saker överallt...

Efter att vi lämnat våra grejer tog vi med oss bikini och våra cv och drog ner mot stranden och alla café, restauranger osv. Vi lämnad cv på några ställen. Dock verkade det som att alla redan tillsatt personal och inte sökte för tillfället...tror många gick jobb kring jul och nyår då det är väldigt mycket folk här, och sedan har de stannat kvar här..Vi får se, måste nog gå ut och lämna cv på fler ställen om vi ska få napp. Dock vet Sofie och jag inte ens om vi vill jobba. Vi känner inte alls för det för tillfället. På ett vis vill vi bara resa runt och göra denna resan för att sedan komma hem och jobba. Vi känner sådan press på att vi måste jobba när vi är här, men vi känner inte direkt för det :/ om vi skulle jobbat här, så hade det varit tvunget med en lägenhet. Vi kan inte bo i ett 20mannarum under en längre tid. Det hade inte funkat. Surfers är värsta partyorten så hit kommer ju folk för att festa= rätt livat på hostlet= ingen sömn= ingen energi på jobb.. Så ja vi får se hur vi gör😊annars så gillar vi Surfers. Fin strand, skönt att få bada och mycket som händer här. 

Efter sol och bad på stranden har vi nu duschat och bytt om och ska ner och handla mat. Jessica, en annan tjej från julfesten i Brisbane har varit här i Surfers under nyår och hörde nyss av sig och vill ses ikväll. Så ikväll blir det nog utgång. Vi uppdaterar mer sen, måste gå nu❤️




Nyår i Brisbane!

Publicerad 2014-01-03 11:44:47 i Allmänt,

Då kommer här en liten kort update om vad vi hade för oss på nyårsafton. 

Vi fixade oss lite nyårsfina på vårt hostel innan vi begav oss till Jessica, hennes pojkvän Christoffer och hans kompisar. De delar en lägenhet här i Brisbane inte allt för långt ifrån där vi bodde. Vi drack någon drink, spelade spel och hade det trevligt innan vi bestämde oss för att åka vidare till en hemmafest vi var bjudna till. Efter en tids väntan dök vår taxi upp och hämtade upp oss. På hemmafesten träffade vi Jenny och Sandra som var med oss på julfesten och en hel del annat folk. Vi spelade beer-pong, lyssnade på musik och umgicks. Sandra och Jenny hade bokat en stor taxi där de hade 5 platser lediga in mot stan. Då Jessica och hennes gäng var fyra fick vi inte plats i taxin. Som tur var kom det en annan som skulle släppa av några killar på festen så vi tog den. Efter att ha fått adressen tillbaks till Jessicas och deras lägenhet så åkte vi dit. Väl avsläppta inser vi att vi fått fel adress och måste vandra flera kvarter innan vi är framme. När vi går längs gatan ringer Jessica och berättar att en kille i taxin råkat spilla ut lite cider i taxin och att chauffören flippat totalt. Han stannade taxin, ville tillkalla polis och ge böter på 600 dollar= 3600 kr. Tur vi inte var i den taxin😅hehe! Efter lite diskussioner fick de ner det till 76 dollar böter. Ändå rätt bra! 

Väl framme festade vi i lägenheten, begav oss sedan ner till riverside där vi fick tittat på fyrverkerier lagom till tolvslaget. Efter fyrverkerierna gick vi till The Met, en sjukt stor och fin klubb. Det var sjukt mycket folk och det spelades
riktigt bra musik. Vi dansade och hade kul i några timmar innan våra fötter satte stopp för oss. Vi hade SÅÅ ont i våra fötter. Lite ovant för fötterna att gå ifrån  flip-flops och sandaler till höga klackar😋runt 03.30 kände vi oss nöjda och begav oss hemåt. En trevlig och rolig nyår i värmen. Fyrverkerierna var dock inte lika bra som Ystads😉hehe!

Det är kväll här i Brisbane nu. Vår sista kväll här innan det är dags att hoppa på bussen mot Surfers Paradise. Vi har ätit vår kvällsmat och nu ska vi hoppa in i duschen och fräscha till oss lite innan vi beger oss ner i stan. Hade tänkt sätta oss på ett mysigt ställe och njuta av sista kvällen här😊

Hoppas allt är bra med er, ha en fortsatt fin fredag❤️












Frånvaro

Publicerad 2014-01-03 00:07:07 i Allmänt,

Utsäkta frånvaron på bloggen de senaste dagarna, men har inte riktigt haft tid eller motivation till att uppdatera läget. Wifi har vi för den delen inte heller haft på det förra hostlet vi bodde på.

Spenderade alltså tre nätter, 30.31,1:e på ett hostel som ligger ca tjugo minuters promenad från stan, ( om man går fort). Det var inte så mycket att hänga i julgranen precis så vi har flyttat tillbaks till Base, där vi bodde tidigare. 

Imorgon förflyttar vi oss neråt mot guldkusten och Surfers! Ska bli kul att komma till nytt ställe nu. Igår hängde vi en stund vid lagunen, och handlade mat. Inte så många knop gjorda helt enkelt. Tror det blir lite av en repris idag eftersom vädermeterologerna har lovat finfint väder!

Ska köra en liten update om vårt nyår som vi spenderade här borta också, annars ville jag mest titta in och säga Godmorgon! Och God Fortsättning på det nya året! 

Låt 2014 bli ett bra år! Fyllt med kärlek, framgång, upplevelser och minnen för livet!❤️

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela