twinsinaussie.blogg.se

Följ Louise och Sofies backpackerresa på andra sidan jordklotet, längs The Gold Coast, Australia.

Sista kvällen här i Melbourne, Australien

Publicerad 2014-01-27 08:39:32 i Allmänt,

Hejhej!

Gud vad vi har blivit dåliga på att uppdatera er där hemma vad som händer här på andra sidan jordklotet. Det är bara någon timme kvar här på hostlet i St Kilda innan vi tar oss in till flygplatsen och gör oss redo för nya äventyr i Asien. 

01.25 går vårt flyg, mellanlandar i Kuala Lumpur runt 06.40. Därefter går flyget vid 11.45 och vi landar i Bangkok ca 13.00 thailändsk tid. (07.00 den 28/1 svensk tid) Det är med andra ord en rätt lång flygning som vi har framför oss. 

För att återberätta de senaste dagarna så var vi och besökte svenska kyrkan i Melbourne. Den låg i ett jättefint område och kyrkan och själva huset var jättestort och pampigt. Väldigt mysigt! De som jobbade där var jättetrevliga. Vi frågade om de visste om svenska kyrkan finns i Bangkok då vi gärna ville dit och tända ett ljus för morfar på hans begravning❤️Men de har tyvärr ingen bestämd lokal utan åker runt på olika platser i landet. Då det råder oroliga demostrationer på gatorna i Bangkok vill vi inte stanna där som vi tänkt från början. Vi ska istället försöka att boka ett flyg på flygplatsen direkt ner till ön Koh Samui så vi slipper ge oss in i folkmassorna. Om där inte går ett flyg imorgon får vi försöka hitta ett boende i närheten av flygplatsen över natten. För att återgå till Svenska kyrkan så erbjöd sig den ena prästen Per att de kan tända ett ljus för morfar och sjunga de psalmer som ska sjungas på begravningen i samma stund som den äger rum hemma i Vollsjö. På så sätt så deltar vi ändå. Vi blev väldigt rörda och tacksamma över det då vi tycker det känns jättejobbigt att missa begravningen❤️Vart vi än befinner oss den 29:e så ska vi iallafall medverka på vårt sätt också. Vi vet dock inte om det blir på en strand, eller på en flygplats i dagsläget. Vi köpte lite fika, satte oss i trädgården, lyssnade på musik som de spelade i kyrkan och tände ljus. Efter begav vi oss tillbaks i stan och la upp en grovplan på hur vi tänkt resa i Thailand. 

De andra två dagarna har vi spenderat på stranden då det faktiskt varit varmt!! (Dock är kvällarna fortfarande iskalla) varit ute på restaurang, druckit någon drink och haft det gött. Igårkväll försökte vi rensa ut så mycket vi kunde från våra väskor. Vi har bara 20 kg vars, och då ska handbagaget inkludera de 20 kg. Det gick sisådär. Jag hoppas verkligen inte att vi har övervikt! 

Hur känns det då att lämna Australien?! Det blev ju en aning tidigare än vi tänkt oss från början. Jodå, det känns faktiskt  rätt! Vi är redo för nya äventyr, kunna leva i lyx jämfört med här😉och se ny kultur och turkosblått vatten. Vi har fått se mycket och upplevt mycket roligt här, och mer har vi att se framemot. Melbourne är en riktigt mysig och trevlig stad, är glad över att vi slutar vår resa just här. Nu blir det att blicka framåt mot nästa kontinent-Asien!! Ha det bra alla, håll tummarna för att flygresorna går bra✊❤️❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela