twinsinaussie.blogg.se

Följ Louise och Sofies backpackerresa på andra sidan jordklotet, längs The Gold Coast, Australia.

Nimbin tour

Publicerad 2014-01-11 14:01:05 i Allmänt,

Hejhej!

Idag lördag begav vi oss iväg på en utflykt till Nimbin som ligger drygt två timmar från Byron Bay. Vi blev upphämtade av den färgglada bussen fullt med ungdomar och pumpandes musik och startade rutten mot Nimbin. 

Nimbin är en hippiestad där alla i princip röker på. Där kan man köpa marijuana, hash, weedcoockies och allt annat olagligt man kan tänka sig. Det är väldigt lugn och fridfull stämning där, ingen stress med anda ord. Folk spelar och sjunger på gatorna, pratar och går runt allmänt höga.

Tillbaks till vår daytour. När vi kommit halvvägs till Nimbin stannade vi på en pub där man kunde köpa på sig alkohol som skulle drickas under bussfärden. Det var en hel del av vår grupp som laddade upp för en dagsfylla...inte vi! Väl framme hade vi 1,5 timme på oss att utforska Nimbin, "shoppa" och insupa hippielivet. Vi strosade runt, köpte varsitt armband, kollade in ett museum och köpte lite fika. När alla var färdiga åkte vi vidare för barbeque. Sofie och jag och en del av gänget gick iväg på en liten walk under tiden som maten tillagades. Vi fick se fin utsikt innan vi tappade bort oss och nästan gick vilse. Väl på plats blev det lunch. Då vi kom sist i kön var all mat slut när vi väl var framme. Det bjöds på bröd, korv, hamburgare och sallad. Vi fick nöja oss med en korv och en halvrå hamburgare. Ingen jättehit med andra ord. Sedan begav vi oss vidare för att titta på ett vattenfall som tyvärr inte hade något vatten. Så det såg bara ut som en brant backe. 

Sedan var dagen över och vi begav oss hemåt. Väl hemma vilade vi en timme, begav oss ut och gick en snabb promenad, åt kvällsmat och nu sitter vi här på Nomads, ett hostel där man kan utnyttja lite internet. Vi ska nog dra oss tillbaks alldeles strax för att få lite sömn. Imorgon checkar vi ut och beger oss vidare till Coffs Harbour. Mer om det i ett annat inlägg. Ha det bra där hemma😊❤️






Det kommer fler bilder från Nimbin en annan dag, dessa får ni se sålänge😘

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela