twinsinaussie.blogg.se

Följ Louise och Sofies backpackerresa på andra sidan jordklotet, längs The Gold Coast, Australia.

Koh Samui

Publicerad 2014-01-30 15:40:09 i Allmänt,

Hejhej! Äntligen har Louise och jag kunnat koppla upp oss här borta! Även om det går segt så är det bättre än inget😊
Kan berätta om vår resväg hit till Thailand.. Vi åkte flygplan från Melbourne till Kuala Lumpor vilket tog cirka åtta timmar. Resan gick bra men som sagt var det fruktansvärt kallt på planet. Därefter hade vi väntan på 4,5 timme tills nästa flyg skulle ta oss till Bangkok och Thailand. Flygningen gick bra, vi fick sitta allra längst bak i planet. Lite småläskigt, men tiden gick fort. Var bara uppe i luften i två timmar. 

När vi sedan landade blev allt väldigt stressigt, vi hoppade av planet och fick vårt bagage väldigt fort. Därefter var planen att försöka få tag i flygbiljetter till koh samui. Men eftersom vi inte landade på Bangkoks internationella flygplats fanns där inga flygningar direkt till ön. Vi fick istället köpa en flygbiljett till en ort som jag inte minns namnet på. Och sedan skulle vi ta buss och färja därefter till ön. 
Vi fick reda på att flyget vi var tvungna att ta för att hinna till koh samui samma dag skulle gå 35 minuter senare och att incheckningen stängde om tio minuter. Vi fick springa som galningar och vi var så stressade, incheckning och säkerhetskontroll skulle göras... Men vi hann! 

Efter en timmes flygning tog vi en buss på en timme och därefter en båt på två timmar. Vi var framme och hade fixat ett hotellrum när klockan var nio på kvällen. Vi var väldigt trötta! Det var långa dagar vi haft! :) nu är vi iallafall framme. Har bytt till ett annat "hotell"/skrubb nu :p

Koh samui är faktiskt inte överdrivet fint om msn jämför med Karin beach som vi var på för snart ett år sedan.. Men vi har en natt kvar, sedan flyttar vi till en annan ort på ön. Där ska vi försöka få in lite aktiviteter också :) 

Maten är iallafall billig. Vår kvällsmat gick på 35 kr vars! Lite skillnad från Australien :) 

Saknar er alla där hemma ska ni veta!❤️❤️❤️❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela