twinsinaussie.blogg.se

Följ Louise och Sofies backpackerresa på andra sidan jordklotet, längs The Gold Coast, Australia.

Melbourne

Publicerad 2014-01-21 03:41:02 i Allmänt,

Hejhej! Nu har vi avklarat den långa bussresan och är framme i Melbourne! Sitter just nu på vårt hostel och väntar på att få checka in, vilket kunde ta hela eftermiddagen.. De hade tydligen vårt rum under "uppbyggnad" vilket jag inte förstår riktigt. 

Vi kom hit vid 09.00 och mannen som jobbar sade att vi kunde checka in vid 13.00. Sisådär fyra timmar senare.. Fine tänkte vi. Men nu kan det alltså ta hela eftermiddagen innan vi får vårt rum. Är sååå himla trötta, har huvudvärk och allt känns bara tungt. Har sån sjuk sömnbrist eftersom vi inte fick sovit någonting på bussen. Det var ISkallt med ac:n på högsta effekt och en kille spydde på toaletten och kunde inte spola ner det. Och vi satt precis bredvid toaletten, vi fick alltså genomlida en bussresa på 17 timmar i kyla och en fruktansvärd spydoft. Höll på att kräkas själv bara av lukten.. Vill bara duscha och vila mig nu. Känner mig som ett vrak atm. 

Positiva är väl att vi har gratis wifi iallafall... Vi bor inte mitt i centrala Melbourne utan vi bor i st kilda, området vid stranden. Som ni kanske vet skiftar temperaturen i Melbourne väldigt hastigt, ena timmen kan det vara sol och 30 grader, medan det kan gå ner till 15 grader och regn andra timmen. 

Lite sådant väder har vi redan fått vara med om, när vi kom hit i morse var det garanterar högst 15 grader. Jättekallt och kändes som en ruskig höstdag, medans det nu ser ut som att solen lyser utanför fönstret. Konstigt det där..

Lyxade iallafall till det med frukost på ett café idag. Vi hade ingen mat kvar och kände för att mysa till det lite extra efter en seg bussfärd. Det blev hemmagjorda scones och varm choklad! Det var sååå gott! Kan möjligtvis vara den bästa smakupplevelsen so far! Kulturen här i Melbourne är väldigt mycket, musik, caféer och konst har vi fått höra. Ett måste är att sitta på uteserveringarna och mysa. Vilket vi nu checkat av! 

Wellwell, Louise sitter och kikar lite på flyg just nu. Vi vet varken ut eller in, men tror faktiskt att vi är mer sugna på att åka till Asien. Få resa runt där nu när man är i dessa trakterna ändå. Cecilia och Filippa tar ju sitt pick och pack och reser den 28:e till Singapore. Vi har bara bokat upp boende så att vi checkar ut den 27:e... Så får se hur det blir. Ska nog slå en signal till mamma och pappa ikväll, rådfråga lite. Även fast vi redan vet svaret, båda kommer med olika råd. Hehe, dvs. Att vi inte blir ett dugg klokare.. Får kanske slå en pling till Emelie också. Får seee! Vad tycker ni förresten? Åka till Asien och resa till typ, Singapore,Vietnam, Kambodja, Malaysia, Thailand och Bali. El stanna i Melbourne? Så svårt. Känns som cashen börjar sina så smått nämligen. 

Vill verkligen inte stå här och trampa och "kosta pengar" medan man söker jobb. När det ändå kommer bli plus minus noll i slutändan😳

Alltså verkligen beslutsångest här. Håll iallafall tummarna att vi får checka in snart iaf! Längtar efter en dusch och en säng! 

Puss och kram på er❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela