twinsinaussie.blogg.se

Följ Louise och Sofies backpackerresa på andra sidan jordklotet, längs The Gold Coast, Australia.

Norwegian

Publicerad 2014-03-06 10:42:05 i Allmänt,

Godmorgon!

Hoppas ni sovit gott! Klockan är 08.00 på morgonen här och vi ska strax åka iväg på utflykt till cu chi-tunnlarna. Men först hade jag tänkt berätta om vår flygsituation med Norwegian.

När vi anlände till Ho Chi Minh i tisdags fick jag ett mail från Norwegian om att ett eller flera av våra flyg hem till Köpenhamn den xx:e april hade ändrat sina flygtider..

Tanken var att vi skulle ta ett inrikesflyg den xx:e april på natten från Phuket till Bangkok för att sedan ta ett flyg därifrån dagen efter klockan 09.00 den xx:e mot Oslo och sedan vidare mot Köpenhamn. 

Det tråkiga var att de hade ändrat det anslutande flyget i Oslo så att det planet hade avgått när vi inte ens hade landat. Och på såvis fick vi en väntetid på 24 timmar innan vi kunde få resa vidare till Köpenhamn. Det kändes väldigt surt eftersom vi valde det flyget just pågrund utav den korta resrutten.. 

Vi ringde hursomhelst till Norwegian, eftersom att vi inte förstod någonting utav det mail vi fått. De hade inte hittat ett annat alternativ till oss utan bara skickat ett meddelande där vi skulle godkänna ändringen/ändra flyg eller få pengarna tillbaka. Så det var lite klurigt att förstå och vi ville bara ha allting fixat så att vi inte behövde tänka mer på det..

Efter om och men hade Louise pratat med två stycken norska personer som inte var vidare hjälpsamma till en början. De sa endast att de kunde flytta oss till ett flyg tre dagar senare eller få väntetiden på ett dygn i Oslo..
Det var vi inte alls peppade på! Speciellt inte när de inte kunde ersätta oss med en hotellnatt heller.

Till slut efter lite dividerande fick vi ett ultimatum; få pengarna tillbaks eller byta plan i Oslo till Trondheim, och sedan plan därifrån till Köpenhamn.

Eftersom det visade sig att det sistnämnda alternativet enbart skulle fördröja vår resa med en halvtimme så var valet lätt! Så slutet gott allting gott! 

Vi fick en ganska bra deal där, tror att den resrutten egentligen blir dyrare för flygbolaget och att det var därför vi inte fick den möjligheten till en början. Men vi blev glada iallafall!

Nu får vi bara hoppas att resten av våra sju andra flyg inom Asien håller sina tider så att vi slipper bråka mer om det. Speciellt eftersom vi inte bokat till extra reseförsäkring heller. 

Så håll era tummar är ni gulliga! I morgon checkar vi av ett av de sju. Då är det dags att resa vidare mot Malaysia och Kuala Lumpur!a

❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela