twinsinaussie.blogg.se

Följ Louise och Sofies backpackerresa på andra sidan jordklotet, längs The Gold Coast, Australia.

Hanoi dag 2

Publicerad 2014-02-24 13:22:54 i Allmänt,

Hejhej!

Tråkigt med förlusten för herrarna i ishockeyn igår. Vi tog oss faktiskt till en annan bar, en irländsk liten pub. Där visade dem matchen via en dator så vi fick vara med och se Canada besegra oss. Det var bara vi som var svenskar, och sedan var där kanske 12 personer som var från Canada. När det var 10 minuter kvar av matchen drog vi oss undan. De bara skrek och tjoade så man blev ju bara irriterad av att sitta där😋Sofie och jag gick och lade oss runt tio på kvällen då vi var riktigt trötta. 

På morgonen vaknade vi och gick och åt frukost. Sofie och jag känner oss illamående över all mat som serveras för tillfället men vi fick ändå i oss lite fried rice och någon potatis/fruktsallad. Sedan begav vi oss fyra ner i lobbyn och planerade lite hur vi ska lägga upp våra respektive resor. Tjejerna flyger till Bangkok på onsdag och Sofie och jag bestämde oss för att ta en nattbuss imorgon vidare neråt till Hoi an. Vi har inte så mycket tid här i Vietnam så det gäller att inte stanna på samma ställe för länge. Jag hoppas verkligen att det är varmare söderut för här är det verkligen kallt! 

Efter lite planering bestämde vi oss för att åka till ett stort känt musem som ligger här i Hanoi, Ho Chi Minh-museet. Vi frågade i receptionen om de hade öppet och fick svaret ja. Dock är det stängt när vi väl kommer dit...En aning segt! Så det var bara att hoppa in i en ny taxi och åka till ett annat museum. Hoa Lo museet, ursprungligen ett fängelse där fransmännen fängslade vietnamesiska motståndsmän. Det var väldigt intressant, hemskt och svårt att föreställa sig hur alla blev behandlade där. Efter att vi varit där någon timme begav vi oss till en marknad som skulle ha massor av grejer. Och ja, de hade grejer. Men bara en massa skit! Allt är massproducerat här, de hänger upp så mycket de kan på väggarna och man kunde knappt röra sig. Vi gick igenom där ganska snabbt och sedan efter lite tur hittade vi ett ställe att äta på. 

Här är så smutsigt och äckligt här i Hanoi. Det är kallt och trafiken är kaos. Jag är inte överförtjust i detta stället. Jag kan tycka att Thailand är outvecklat på sina ställe, men här tycker jag det är värre. Det är sjukt vad Sverige är ett rent, fint och vackert land när man tänker efter. Är så glad att jag inte bor här alltså. Tjejerna har sagt att de andra orterna är bättre söderut som vi ska besöka så det får vi hoppas på. Folk där hemma kanske tänker att vi har det hur bra som helst som är på "semester" men så är det ju faktiskt inte. Visst att vi njuter på fina vackra stränder och njuter av sol och bad. Men vi reser även runt till ställen som håller väldigt låg standard. Det är inte bara rosor det här med att resa...

Efter mat och prat om vår framtid så bestämde vi oss för att gå tillbaks till hotellet där vi sitter nu. Cecilia och Filippa håller på och bokar en del grejer och vi gör inte så mycket för tillfället. Klockan är kvart över sju här så vi ska nog snart bege oss till sällskapsrummet och försöka få igång en film. Man vill inte springa runder där ute för det är så äckligt där. Ska ladda upp lite bilder här så får ni se. Vet inte om de verkligen beskriver hur det ser ut, men ni kan ju försöka att tänka er in i det😋

Förutom allt klagande, hehe så har vi iallafall det kul med tjejerna😃hoppas ni mår bra där hemma!❤️

Vår biljett till fängelsemuseumet. 
Ingången till fängelset
I dessa små utrymmena satt de fängslade med fötterna i järnbojorna.

I denna "gången" bestämde sig 16 politiska fångar att ta sig igenom varav 5 stycken klarade sig att ta sig ut. Hur sjukt? 


Lite saker....😳



Lite obekväma tjejer på gatorna😋

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela