twinsinaussie.blogg.se

Följ Louise och Sofies backpackerresa på andra sidan jordklotet, längs The Gold Coast, Australia.

Söndag i Patong.

Publicerad 2014-04-14 12:38:35 i Allmänt,

Då är snart ännu en dag förbi, tiden går verkligen fort nu. Kan inte förstå att vi snart ska åka hem eller att vi har avverkat två veckor i Thailand redan. Menmen.. Ska berätta lite om gårdagen.

Igår gick vi upp i god tid så att vi kunde gå till stranden. Eftersom vi var uppe runt halv tio så trodde vi att läget skulle vara lugnt och att vi på så vis skulle slippa bli nerdränkta av vatten. Men inte det inte.. Det fanns människor som redan var i full gång att ha vattenkrig. Så efter lite vattenstänk hyrde vi varsin solstol och köpte en fruktshake till frukost. 

Efter sol och bad gick vi tillbaks till hostlet. Genomblöta denna gång! Hela Bangla Road, där vi bor var smockfull!! Galet mycket folk i alla åldrar gick runt och sprutade vatten. Det fanns även folk som gick runt med någon sorts färg och kletade in människors ansikte, armar osv. Riktigt äckligt! 
Den här högtiden verkar verkligen vara stor! Till och med lastbilar med vattentankar körde till gatan och fyllde på baljor med vatten som stod uppradade längs trottoarerna. 

Tyvärr har vi inga bilder eftersom man inte vågade ta upp några värdesaker som kamera eller mobil som skulle kunna bli förstörda av vattnet. Men det var verkligen galet! Tänk er en gata, full med människor med vattenpistoler och hinkar som de kastade över folk. Louise och jag var ju självklart lätta att dränka eftersom vi inte hade något att försvara oss med. När vi gick från stranden var det ändå ganska kul, för då var solen framme och man började inte frysa. Men när det är kväll och man ska gå och äta osv är det inte kul att bli blöt. Våra ponschos åkte ju på då också, men man kände sig som världens tönt, och självklart tyckte alla det var roligare att kasta vatten på två långa inplastade gula människor. Aja, nog om vattenfestivalen! Den är över idag! Trodde att det skulle pågå idag också men inte det inte! Glada tjejer här :D

Hursomhelst, egentligen tänkte vi åka in till en weekendmarket i Phuket town. Vi var där förra året och tyckte ändå den var ganska bra. Så vi ville gärna spana in utbudet. Men tyvärr blev det inget av det! De tog sjuuka överpriser på taxis bara för att det var helg. I normala fall skulle det kosta 500 baht dit och 500 hem. Men igår tog de dubbelt. 1000 dit och 1000 hem. Det hade ändå blivit 400 svenska kronor.. Vilket kändes väldigt orimligt. Bensinen är jättebillig här så vi kände oss väldigt lurade. Så vi hoppade över det!

Gick istället in till shoppingcentrat och åt jättegod salladsbuffé med massor utav godsaker! Blir nog repris av det ikväll också.. Sedan fixade vi våra naglar. Därefter blev det varm choklad och kaffe innan vi begav oss tillbaks. Tanken var att vi skulle ut och dansa, men jag var jättetrött och frusen, och Louise hade ont i magen. Så vi hoppade det... Hur kul är det egentligen att gå ut och dansa dyblöta? Njäe.. Ska försöka ge det en chans ikväll! Åtminstone sätta oss  på någon bar och bara kolla på folk! Det är ganska intressant, finns mycket underligt folk här borta :D hehe. 

Ska snart bege oss tror jag! Annars blir klockan så sent innan vi är på G. Tiden bara rinner ifrån oss hela tiden 😋ha en bra måndag!! BARA två dagar kvar.. På onsdag kväll tar vi flyget till Bangkok.❤️
Chilling right now.
Väldigt fint hostel🙌igår provade vi massagestolar😄
Mina naglar. Väldigt korta numera..
Louises naglar.. Hon vågade sig på färg! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela