twinsinaussie.blogg.se

Följ Louise och Sofies backpackerresa på andra sidan jordklotet, längs The Gold Coast, Australia.

New years eve!

Publicerad 2013-12-31 04:03:34 i Allmänt,

Idag är det alltså den 31 december. Sista dagen på 2013...det är sjukt att det snart är nytt år igen. Tiden bara springer iväg, lite skrämmande faktiskt. 

Just nu sitter vi på Bunk hostel och kollar in internet. Vi ska alldeles strax bege oss tillbaka och börja fixa oss så smått inför kvällen. Får kanske även springa inom mataffären och köpa middag till oss. 

Kvällen är inte riktigt planerad än. Vi tar det lite som det kommer. Vi är bjudna till en fest som ligger en liten bit ifrån city. Våra vänner från julfesten ska eventuellt också dit. Vi ska möta upp dem innan, hänga lite hemma hos dem och sedan bestämma lite hur vi gör. De har fyrverkerier i South Bank vid tolvslaget så dem vill vi iallafall inte missa. Vi har även biljetter till en nattklubb som heter The Met. Några kända australienska dj:s ska spela så vi hoppas på bra drag😃 imorgon får ni en uppdatering om kvällen. Imorgon när vi ligger och sover så firar ni där hemma in det nya året. Så vi vill önska er ett gott nytt år, ha en härlig nyårsafton vad ni nu än hittar på. Vi ska tänka på er alla när vi skålar in det nya året! Ha det så bra så hörs vi! Tack till alla som gjorde 2013 till ett väldigt bra år. Nu väntar 2014 som ska leverera ännu bättre😃❤️


Friendly Veranda

Publicerad 2013-12-30 13:36:02 i Allmänt,

Hejhej!

Efter att vi checkat ut från Base och ställt in våra väskor i bagagerummet drog vi ner på stan för att fixa de sista inköpen. Sofie hittade äntligen sig ett par sandaler efter lång och svår beslutsångest...hehe! Jag hittade en bikini och några toppar. Nu blir det inga fler inköp på ett bra tag känner vi.. 

Efter att vi shoppat drog vi tillbaks till hostlet och hämtade våra väskor. Då våra väskor väger ton bestämde vi oss för att ta taxi till vårt nya boende. Det var det värt...vårt hem de kommande dagarna ligger en bit från stan nämligen. 
Boendet är inte något att hurra för direkt. Sjukt sunkigt ställe. När vi kom in i vårt rum låg det kläder över heeeeela golvet. Det är två killar vi delar rummet med och de hade saker och skit överallt. Vi fick knappt plats att ställa våra väskor någonstans. Inte okej!!

Efter att vi ställt in våra grejer bytte vi om och gick till ett närliggande gym. Vi saknar ju att träna som ni vet så idag fick vi för oss att försöka få till ett gratis gymbesök. Det fick vi så vi blev sjukt glada över att vi fick chans att träna lite. Dock framkallade det en aning ångest. Våra muskler som en gång existerade finns inte längre. Katastrof! 

Nåväl...efter någon timme på gymmet gick vi och handlade mjölk som vi glömt att handla tidigare. Sedan gick vi tillbaks till hostlet och lagade middag. Gott med mat i magen. Då vi inte har något internet på vårt nya place drog vi till Bunk, vårt första hostel som vi bodde på när vi kom till Brisbane. Det är här vi sitter nu och utnyttjar lite internet och uppdaterar oss vad som händer där hemma😊vi ska alldeles strax bege oss tillbaka. 

Så sjukt att det är nyår imorgon! Det kan man inte förstå. Vi får hoppas att det blir ett trevligt nyårsfirande här. Lite dans och fyrverkerier har vi planerat in😊hoppas allt är bra där hemma? Vi hörs när vi hörs. See ya❤️
Jessica som vi träffade på julfesten jobbar i en glassbar i stan, så när vi gick för att prata lite med henne för några dagar sedan bjöd hon oss på den här bägaren med glass. Om den var god, sjukt god!!


Bilder från när vi såg Hobbit på bio, väldigt bra film! 
Dagens lunch blev även idag två rullar var med sushi. Gott😊
En liten bils från gymmet vi besökte idag.
Sofie in action, hehe!

Det var bilderna för idag. Ha det så bra❤️

Hejdå Base Embassy!

Publicerad 2013-12-30 00:46:18 i Allmänt,

Klockan är halv tio på morgonen och vi har 30 minuter på oss innan vi måste checka ut. Idag lämnar vi alltså vårt hostel, Base, för att byta till ett annat under nyår och dagarna fram tills vi åker vidare till Surfers Paradise. 

Har packat ihop våra saker, och precis ätit frukost! Det var en kamp att trycka ner alla grejer i ryggsäcken vill jag lova... Vet inte hur det är möjligt eftersom vi knappt köpt något😰

Idag är vädret mulet och grått så vi hade tänkt springa ner en runda på stan och inhandla det sista. Vi kommer att flytta till ett hostel som inte ligger lika centralt så vet inte om vi kommer springa ner där lika ofta...

Igår hade vi iallafall riktigt soligt och fint väder! Kvällen avslutades dock med åska och blixtrar! Mindre trevligt..😋

Nu säger vi tack och hej sålänge, så uppdaterar vi mer sen. Är lite småstressad nu.. Btw, imorgon är det nyår!! Nytt år och nya möjligheter!!😊 har ni skrivit era nyårslöften än?

❤️

Godmorgon!

Publicerad 2013-12-29 00:32:45 i Allmänt,

Då är det söndag, och ny dag! Idag skiner solen lite smått, men hoppas att det spricker upp ännu mer! Det har utlovats 40 grader idag och sol så hoppas att det stämmer! Kanske inte riktigt så varmt, men solen har vi saknat efter några dagar med moln. Så idag behöver man inte gissa vart vi kommer att spendera vår lediga tid! Vid lagunen i South Bank!
 
Egentligen var planen att åka iväg till någon strand två timmar från Brisbane med ett gäng svenskar, men eftersom det var så pass många som ville hänga på så går det inte att ta sig dit med bil, som några andra hade i tankarna. Så nu vet jag inte riktigt hur det blir, men det lutar nog mot att Louise och jag drar ner till lagunen istället. Inte fy skam det heller, även om en härlig sandstrand hade lockat mer :( men vi får ha surfers i tankarna, snart står vi där med sanden mellan tårna igen :D
 
Så vi får käka frukost, springa ner om stan en vända, dra till lagunen och även försöka boka våra biljetter till den klubb som vi hade tänkt gå till på nyår. Det ska vara billigare att köpa förköpsbiljetter och om vi ska lyckas få några är det nog dags att göra det nu... Har ingen direkt plan om hur vår nyårsafton kommer att se ut ännu, men blir förmodligen lite firande med dem vi träffade på julbordet i west end. Vi får se... tycker ju att halva nöjet är en fin middag, men det vet jag inte om det finns planer på! :/ vi får se... :)
 
Ha en fin dag! <3
 
Glada tjejer vid whitsundays! :)
 
 
 
 
 
 
 

Mellandagsrea!

Publicerad 2013-12-29 00:02:22 i Allmänt,

Då har mellandagsrean dragit igång i Brisbane precis som på många andra ställen i världen. Den drog igång redan den 26:, dagen efter julafton. Men eftersom det var galet mycket folk i stan då så vart man inget vidare sugen på att gå och trängas bland allt annat folk.
 
Vi stack iallafall ner i stan eftersom det var mulet hela dagen.. och vi hittade faktiskt lite grejer! eller framförallt skor !?! hehe.. sjukt billiga skor faktiskt! kan visa bild sen möjligtvis! 120 kr paret fick jag betala! ändå kanonpris? Det blev två klackar, så nu är nyårslooken under kontroll tror jag! Ett par sandaler skulle sitta fint också!
 
Fick även köpt två basictröjor för 30 kr st, och en bikini som var lite dyrare.. det sjuka är att det inte går att få tag i billiga bikinis här! Träffade på Jessica och hennes kille i stan och hon hade betalat 1100 för sin bikini :o sjukt fin och bra kvalite.. men ändå! Min kostade (bara) 350 kr, men kommer lätt vara resans mest använda plagg! hehe.
 
Nog om shopping, vi provade på att äta lite sushi när våra huvud var lite matta efter allt spring! Och det var riktigt gott faktiskt! två stora feta rullar med sour cream chicken och avokado för ca 25- 30 kr, billigt!
 
Kvällen har varit lite sisådär. Vi stod i valet eller kvalet om vi skulle gå ut en sväng eller om vi skulle köpa internet till datorn och streama någon film eller se paradise hotel. Det slutade med det sistnämda, men datorn ville krångla en hel del, så efter cirka en halvtimmes problem med att få igång internetet så gick det. Meeen, det laggade hela tiden! Så det var 4 dollar i onödan! Vi fick helt enkelt hoppa över vår filmkväll..... :(
 
Hoppas ni haft eller har en fin dag iallafall <3

Eftermiddagsnap?

Publicerad 2013-12-27 05:59:46 i Allmänt,

Just nu ligger vi med matkoma i sängen och försöker vila våra magar.. Vi gick upp tidigt i morse för att fråga om jobb på hostlet som sagt, men ingen lycka där inte! Vilket suger smått.. Vi fick istället gå till travelbugs för att förlänga våra nätter här på Base, kika på hostelmöjligheter i Surfers Paradise osv.

Det visade sig vara sjukt mycket dyrare att bo i Surfers, och sjukt mycket svårare att hitta lediga boenden såhär efter nyår! Det var i princip omöjligt.. Fick iallafall tillslut bokat tre nätter från den 4:e-6:e. Där hoppas vi ska finnas chans till jobb på något hostel i området. Så det får vi höra så fort vi kommer fram!😊

Om det skulle vara så att vi får något jobb som vi verkligen trivs med, hade vi nog hellre försökt hitta ngn lägenhet att dela med någon! Sjukt mycket skönare! Och billigare än hostel as well.. 

Så vi får se hur det blir, har inga förväntningar eller förhoppningar för då kommer man bara bli besviken känns det som😳Men ni där hemma måste hålla tummarna lite extra hårt att det blir bra denna gång!✊

Ska iaf vila en halvtimme el nåt nu, sedan får vi se vad vi tar oss för, shopping? Pw? Handla mat? Bio? Ja, har ingen aning! Helst hade jag krupit ner under täcket och sett vampire diaries! Hehe. Det är mulet väder här idag så hade ju varit perfa! Men... Ingen tv här inte😋

Aja, vi får se! Nu blir det en kort nap! Blev helt trött efter att ha stått och strykt våra kläder, speciellt eftersom det var det sämsta strykjärnet man kan hitta!😒 natti natti😴❤️

Julmaaaaten

Publicerad 2013-12-27 03:57:06 i Allmänt,

Här kommer en bild på maten vi åt på julmiddagen. Den glömde jag att lägga upp. Detta är vad vi åt. Skiljer inte sig så mycket från magen mm brukar äta hemma😊

Christmas day and Boxing Day

Publicerad 2013-12-27 03:53:46 i Allmänt,

Hejhej! 

Det har varit lite dålig uppdatering de senaste dagarna men vi ska försöka bättra oss. Den 25:e juldagen var det alltså julfirande för vår del. 

Vid halv ett på dagen mötte vi upp Jessica och Duc för att ta bussen till West end där Anna, värden bodde med sina australienska vänner. Trots att vi var lite sena var vi ändå de första på plats. Det lilla huset som Anna bodde i var jättemysigt. Det var rätt litet men hade glasdörrar som gick att öppna upp mot uteplatsen, vilket på så sätt förlängde hela rummet. 

Efter vi hälsat och presenterat oss och så vidare började vi med maten. Vi skalade massor av potatis, grönsaker och kokte ägg. Anna hade fixat med kalkon och lamm som skulle stå i ugnen någon timme så det tog ett bra tag tills maten var klar. De andra folket kom en liten stund senare efter att vi kommit och började fira in julen. 

Cirka fyra timmar efter att vi påbörjat matlagningen var det klart. Efter att bara ha ätit frukost var vi riktigt hungriga allihopa. Maten var jättegod. Vi blev så mätta. Efter både glögg och mat så åt vi även lite efterrätt i form av lussekatt och chokladkaka. Trots julmusik och julmat kunde vi inte riktigt få in att det faktiskt var jul. Det kändes mer som att det kunde vara midsommar. Det är samma mat och det firas på sommaren i värmen. Nåväl, det var trevligt och kul att Anna ville dra igång en julmiddag hos sig. Hon hade nämligen precis flyttat in i huset bara en vecka innan. Så att bjuda in 15 totalt främmande människor hos sig var väldigt skoj😊 efter lång och trevlig dag/kväll begav vi oss hemåt till hostellet. Både på ditvägen och hemvägen fick vi åka gratis buss😃bara för att det var jul! Det tackar vi för! 

Boxingday och julrea den 26:e december. Vi vaknade klockan sju på morgonen igår. Åt frukost och hörde oss för angående jobb på hostlet. Då killarna som jobbar här redan ville förlänga sitt jobb så hade de inga platser kvar. Två dagar för en av oss hade de. Tidigt på nyårsafton och tidigt på nyårsdagen. Vi hoppade dem dagarna då vi vill kunna hitta på något kul på nyår. Kändes rätt tråkigt då vi varit och frågat om jobb på detta stället i över en vecka, och så har de bara de dagarna man absolut inte vill jobba. Menmen! 

Vi stack ner på stan för att kolla in rean. Det var kaaaaoz på gatorna. Det var så mycket folk ute. Det var köer för att komma in i butikerna och när man väl var inne så kunde man knappt röra sig framåt. Utbudet var ju inte det bästa heller som vi sagt innan. Vi tänkte titta om där fanns någon nyårsklänning och bikini men hittade inget vi ville ha. Det slutade med att vi köpte varsitt träningslinne och träningsshorts istället😋Vi får gå ner i stan och titta in rean mer sen. Kanske kan man hitta ett litet guldkorn😊

Efter lite shopping och häng i den botaniska trädgården bestämde vi oss för att träna lite. Vi begav oss till South Bank där vi sprang/gick och gjorde olika övningar. Träningsvärken känns idag vill jag lova! Klockan rann iväg och kvart över åtta på kvällen skyndade vi oss till Coles för att köpa mat. De brukar stänga 21 på kvällarna men de hade tydligen redan stängt. Så det fick bli vår hederliga gröt till kvällsmat😋vi lyxade dock till det med banan som topping. Sedan var det dags att sova. Vi var riktigt slut i kropp och huvud så vi somnade ganska snabbt. 

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Hoppas ni har det bra där hemma och njuter av julledigheten😊❤️
Här är Jenny och Jessica från julmiddagen
Jessica och Sandra
En liten del av julbordet


Lite efterrätt
Sällskapet för kvällen, exklusive Anna och hennes australienska vänner. 
Påväg hemåt efter trevlig kväll


Svettiga och trötta efter vårt träningspass vid South Bank
Gröt med banan, valnötter och jordnötssmör. Mums!

Christmas Eve!

Publicerad 2013-12-24 15:44:02 i Allmänt,

Och så var dagen här. Dagen som man brukar längta så mycket efter hela december månad varje år. Julafton! Denna julafton har vi haft lite blandade känslor. I detta nu firar ni alla gott i Sverige med julmusik, julmat, tomte och paket. Sofie och jag ligger i våra sängar och ska alldeles strax sova. Imorgon är det australienarnas "julafton". Det är då vi ska fira lite jul😊Vi hoppade alltså över att fira den 24:e som ni gör. 

Morgonen startade vi med en powerwalk längs floden, därefter blev det frukost och lite chill på rummet. Sedan begav vi oss ner i stan för att kika in shoppingen. Den levererade inte om vi säger så. Det finns inga särskilt bra butiker här förutom Top Shop och alla exklusiva butiker som absolut inte passar en backpackers budget. Efter lite kik i stan var det lunchtime. Vi lyxade till det och gick till en salladsbar där man fick välja olika typer av sallader. Vi valde kyckling och pesto, rädisor med fetaost och någon sallad med lamm. Det var rätt dyrt, men är det julafton så är det😋efter lunch blev det lite mer fönstershopping och sedan inköp av mat. Allt är stängt imorgon så det gäller att köpa vad man vill ha. Innan vi gick tillbaks till hostlet slank det även ner en muffins från Starbucks och en glasskula😍hehe! 

Tillbaks på hostlet fixade vi till oss lite och begav oss till South Bank där de visade julfilm på utebion även denna kväll. The Elf var det som visades😋Vi mötte upp två tjejer och en kille som vi sett skrivit i fbgruppen "Svenskar i Brisbane" att de också skulle se filmen. Trevligt med lite sällskap😊

Imorgon eller idag (klockan är halv ett på natten här nu) är det alltså juldagen och alla firar jul tillsammans. Vi ska fira jul med ett gäng svenskar, bl.a. ena tjejen och killen från idag. En tjej som är medlem i fbgruppen har fixat så att vi kan komma och fira i hennes hus. Så det kan nog bli trevligt. Kan man inte få vara hemma och fira med sina kära så kan man ju försöka fixa det på ett annat sätt😊lite julmat och julmusik ska vi nog försöka fixa fram😊

Nä, nu blir det till att släcka lampan. Innan vill vi bara säga : GOOOOD JUUUUL alla😃🎅 hoppas ni har en fantastisk dag/kväll tillsammans med er släkt och vänner. Njut och ha en underbar dag. Godnatt! Många julkramar från oss❤️❤️





Måndag kväll i Brisbane

Publicerad 2013-12-23 12:48:09 i Allmänt,

Efter att vi ätit vår frukost imorse/förmiddags så begav vi oss till South Bank där lagunen ligger. Vi slog oss ner i gräset och njöt av solen och badade i någon timme. När klockan var halv tre bestämde vi oss för att köpa lunch. Det blev varsin mangosmoothie och en halv skiva bananbröd, riktigt gott var det😃när klockan var halv fem bestämde vi oss för att gå tillbaks.

Det är galet vad trötta vi är i våra kroppar. Är det för att vi är trötta rent mentalt eller har alla våra muskler vi tränat upp på gymmet försvunnit? Vi var heeelt slut när vi kom tillbaks till vårt hostel. Väl tillbaks blev det lite chill på vårt rum, lite snack med våra rumskamrater, telefonsamtal hem till alla nära och kära❤️och för inte allt för längesen åt vi vår kvällsmat- samma som igår. Här gäller det att hålla budgeten. Ingen varierad kosthållning här inte😋

Nu ligger vi i våra sängar. Klockan är halv tio på kvällen. Kan inte förstå att det är julafton imorgon?? Det känns så konstigt här borta. Officiellt är det julafton för oss om 3,5 timme. Men klockan är bara halv ett på dagen hos er...Här i Australien firar de jul på juldagen den 25:e så det får vi ju också göra. Eller fira och fira, har inte planerat in något alls. Fick höra precis att mycket kommer vara stängt på onsdag så vi får se vad vi gör😊

Hoppas alla mår bra iallafall och att ni har en härlig lille julafton🎄vi hörs! Här kommer lite bilder från vår dag i värmen. Enjoy❤️



Påväg till lagunen..
Smile to the camera 😃


Lille Julafton!

Publicerad 2013-12-23 02:32:02 i Allmänt,

Godmorgon på er där hemma! Eller godnatt får man väl säga till er😉hoppas ni sover sött! Själva har vi sovit gott i natt men känner oss fortfarande sjukt trötta! Vet inte varför...

Klockan är kvart över elva och vi har ätit frukost, ska snart börja planera dagen! Tror dock inte det finns övermycket att planera.. Tror vi kommer gå till lagunen för lite sol även idag. Är faktiskt lite småtrötta på Brisbane och hade kunnat resa vidare redan idag om det hade gått. Men nu har vi boende fixat över nyår, så får åka strax därefter.. 

Igår chillade vi vid lagunen, bokade upp några nätters boende och lagade mat. Det blev sallad, päron, valnötter, lök, morötter och sötpotatis! 😍gott!
Mums!

Efter middagen gick vi till Cecilias och Filippas hostel och hängde lite i baren. Det var sista kvällen tillsammans, men förhoppningsvis kan vi mötas upp någonstans i Australien innan de drar vidare till Asien! Kommer sakna dem😊💗
Louise och Cecilia

Påtal om Asien så börjar Louise och jag nästan bli lite sugna på att åka dit. Australien är så himla dyrt, och om vi inte kommer hitta jobb ( förhoppningsvis gör vi det✊) så kan vi inte stanna här så länge som vi tänkt. Vill inte komma hem och börja om på noll utan cash. I Asien kan man resa mycket längre utan att spendera så mycket pengar. Cecilias syster som gjort samma trip som tjejerna ska göra, sa att hon hade gjort av med 20.000 på tre månader i Asien. Med flyg, boende (tvåmannarum, lyx!) aktiviteter och mat osv... Och vår östkustentrip fram till Brisbane som vi klarade av på tre veckor kostade 5000  mindre😳...
SÅ, kan vara värt att fundera på!😊

Hursomhelst, får vi gå ut och utnyttja dagen nu!☀️ Ha en mysig lille julafton där hemma🎄🎅käka en lussebulle för mig! Hade varit sååå gott!😍❤️


Ny dag, nya tag!

Publicerad 2013-12-22 02:16:32 i Allmänt,

Efter en god natts sömn i ett fyrabäddarrum (lyx) så vaknade vi upp när klockan slog sju. Vi hade ställt alarmet i hopp om att gå ner och fråga efter "work for accommodation" på hostlet eftersom receptionisten sa att vi skulle återkomma idag. Men ingen tur där inte! 
Idag fick vi svaret att vi skulle återkomma på torsdag då killen som har hand om det har julledigt. 
Så vi fick boka in en extra natt och bestämde oss för att gå och höra på två andra boenden. Men det ena hade fullt och det andra skulle vi återkomma till på måndag. Så ni måste hålla tummarna för att vi har lite tur denna gång✊❤️

Efter vår promenad genom hela stan gick vi till Coles och väntade på att de skulle öppna så att vi kunde handla mat och frukost. Under tiden som vi väntade fick vi pratat med Malin och Fredrika på Skype.❤️De hade gjort julgodis..😍🎄såå gott! 

Nu har vi precis käkat frukost, har checkat ut från vårt fyramannarum och försöker planera dagen. Tror faktiskt att vi går till lagunen i South Bank och njuter lite. Känner oss helt trötta och utmattande! Kommer förmodligen somna på gräsmattan☀️

Kommer säkert möta upp tjejerna efter de har sprungit klart i stan och fixat sina ärenden också. De har bytt hostel denna natten till ett som ligger närmre tågstationen. De ska nämligen åka vidare i morgon... Tråkigt nog!😔

Men nu ska vi ut och fånga dagen! Bara positiva tankar nu tycker jag😊ha det så bra där hemma! Är det nedräkning till julafton nu tro?🎄🎅🎁själv har vi inga planer för julafton el nyår eftersom allt blivit lite annorlunda nu. Fast det känns inte som jul, så det blir ingen större förlust om man skippar det! 

Men ni anar inte, hur mkt man vill vara hemma nu i juletider, fick bild på julgranen som mamma och pappa tagit in! Julfeeeling🎄aja, nu får vi diska och bege oss.. Klockan tickar! Ha det fint! ❤️

Pics från Jandowae

Publicerad 2013-12-22 02:12:16 i Allmänt,


Den gröna byggnaden är motellet vi bodde och jobbade på..
En lite närmre titt på stället
Vårt rum. Tjusig byrå?
Ett rum som låg i anslutning till vårt rum där man kunde titta på tv.
Utsikten från vårt rum. Vackert?
Vägen för att komma till vårt rum
Vart är standarden?
Smygfoto på Sofie när hon sov..
Bakgården på motellet 

Mysig restaurang? 

Bilderna talar för sig själva va? Kan tillägga att det faktiskt var värre än vad det ser ut..känns underbart att vara därifrån😃tack gode gud för att vi gav oss av👏😘

Hejdå Jandowe, Hej Brisbane... Igen!

Publicerad 2013-12-22 01:57:23 i Allmänt,

Jaaaa.. Vad ska man säga? Som rubriken lyder så bestämde vi oss för att säga tack och hej till Jandowe igår...

Vi vaknade upp redan klockan åtta efter en sömnlös och ångestfylld natt och hade redan dagen innan bestämt oss att vi var tvungna att meddela att vi inte längre ville vara kvar. Trots att vi fick pepping om att stanna och ge det en chans så kändes det bara fel.

Vi tycker inte att det skulle varit värt att gå runt och må dåligt bara för att vara kvar mitt ute i ingenstans och tjäna 300$ i veckan. Det fanns verkligen ingenting att sysselsätta sig med, och dessutom åkte alla iväg under jul och nyår så det skulle ha varit helt dött ändå. 

Hursomhelst gick vi ner och åt frukost och inväntade läge när vi skulle släppa bomben. Kändes extremt pinsamt och jobbigt eftersom vi fått beröm kvällen innan för vårt arbete.. Men, vi drog till med en vit lögn och sade att vi hade två svenska tjejkompisar som hade skickat mail och berättat att de hittat en lägenhet att hyra i Surfers Paradise, och att det fanns två lediga platser till oss om vi ville ha dem. 
Paula, ägaren, accepterade det och ville helst att vi skulle stanna till onsdag/julafton, men det ville vi inte. Vi ville bara bort! Fortast möjligt!

Efter några om och men, med lite svårigheter att hitta greyhound tillbaks till Brisbane så fick vi iallafall skjuts tillbaks till Dalby och busstationen. 45 pinsamma minuter i bil var ingen höjdare! Det kändes jobbigt att göra dem besvikna, men samtidigt kändes det bara waist of time. Locals i 60+åldern är inte direkt vår målgrupp att träffa, så det kändes underbart när vi väl hoppat av bilen och kunde känna friheten igen, hehe. 

Hade rätt lång väntetid på bussen, som vi fick hjälp att boka på busstationen. Vi fick åka två olika bussar istället för en eftersom direktbussen var fullbokad. Men när klockan slog halv åtta på kvällen var vi framme i Brisbane😄😰Vi gick till Base Embassy som vi bodde på tillsammans med Filippa och Cecilia tidigare och checkade in en natt. Vi träffade tjejerna, vilket var kärt återseende! Åt mat och sedan gick vi till sängs! Utmattande efter en låång dag! 

Ska lägga upp resten av bilderna från Jandowe så ska ni se vad vi definitivt inte kommer att sakna....
Vill också säga att det var SÅ kul att prata i telefon med alla fina på hemmaplan, saknar er😘❤️

Dag 2 på Jandowae Hotel Motel

Publicerad 2013-12-20 01:44:15 i Allmänt,

Igår var det torsdag och vår andra dag här ute i Jandowae. Efter att vi varit på biblioteket gick vi tillbaks till motellet och åt lite lunch. Kycklingsallad stod på menyn och den var faktiskt riktigt god. I princip första gången vi äter kyckling här nere då det är riktigt dyrt. Efter lunchen gick vi upp på vårt rum och vilade i en halvtimme innan det var dags för mig (Louise) att börja jobba. Jag hade två timmar ensam i baren innan Sofie skulle börja. Dock satt hon i baren och gav mig stöd så jag var aldrig ensam😊det kändes som att vi kom in i det lite mer igår. Efter att ha pratat lite med Pontus och fått lite tips hur man tappar upp öl så gick det lite bättre än första dagen. Men vissa moment är fortfarande lite knepiga. Såsom de olika spelen de har, deras dialekt!! och köp av sprit i deras Bottle Shop. 

Människorna som jobbar där och kommer och besöker oss är trevliga. Dock känns det ändå himla fel att vara här ute. Sofies och min tanke var inte att skapa kontakter med 60åriga gubbar. För det är bara gubbar som kommer in och dricker. Dessutom finns det verkligen ingenting att göra här. Jobbar du inte, så sitter du antingen i baren och tittar på den som jobbar, eller så sover eller äter du. Det händer verkligen ingenting här!! Sofie och jag har ändå rest hit för att se saker och träffa roliga människor i vår egen ålder. Detta var inte alls som vi tänkt oss. Vi känner som så att ska man bara jobba och inte göra någonting annat om dagarna kan man lika gärna åka hem och jobba. Där har man iallafall tid till att umgås med vänner och träna. 

Jag vill inte känna mig tvingad till att stanna här bara för att vi åkt hit. Denna resa ska ju vara rolig, inte så att vi ska känna ångest över att vara här. Ett jobb i civilisationen hade inte skadat. 

Som sagt är det inget fel på människorna. De är vänliga och snälla, men själva situationen känns bara fel. Hela byn inkluderar en gata. Då kan ni ju förstå hur litet det är...jag har tagit några bilder så ni ska få se vad vi har att deala med här😳

Vår tanke är att vi måste försöka stå ut till efter nyår. Sen tar vi vårt pick och pack och drar vidare. Snälla kommentera och berätta vad ni känner när ni ser dessa bilder. Gör vi rätt i att sticka? 

Idag börjar jag jobba 15-23 och Sofie från 16-22. Klockan är halv elva på morgonen, vi sitter i biblioteket. Vi ska alldeles strax gå ut och gå en sväng och prata igenom hur vi känner kring allt. Sedan är det dags för lunch och eventuellt en liten kort powernap innan det är dags att jobba igen. Det är jättejobbigt för jag och Sofie har konstant huvudvärk här. Trots att vi dricker flera liter vatten varje dag så vägrar den släppa. Vi vaknar och går och lägger oss med huvudvärk. Väldigt segt. 

Well nu ska jag avsluta här. Förlåt för ett rätt negativt inlägg men kände att jag behövde lätta mitt hjärta lite. Kolla in bilderna och kommentera gärna! Vet inte alls hur biblioteket har öppet under helgen och julen. Kan tänka mig att de har stängt så då lär det bli lite tomt här i bloggen. Vi får se helt enkelt😊ha det bra där hemma! Just nu längtar jag hem så mycket.❤️❤️

Detta är huvudgatan och inkluderar hela Jandowae
Detta är fortsättningen av vägen.
Detta är baren. Kan inte ens kalla det en bar. Ni ser standarden va?
Och detta är den tjusiga bardisken där alla gubbar hänger. Ser det trevligt och inbjudande ut? 

Jandowae!

Publicerad 2013-12-19 02:41:50 i Allmänt,

Godmorgon godmorgon!!

Vår första natt på Jandowae hotel motel är avklarad och vi sitter i detta nu på det lokala biblioteket och utnyttjar wi-fi på våra mobiler...

En sammanfattning om läget här ute på landet kommer här.

Vi blev upphämtade igår i Dalby av Paula, ägaren av motellet efter ca 3,5 timmes bussfärd. Vi fick sedan åka i bil i 45 minuter innan vi var framme i Jandowae. Denna ort är sååå liten. Allt ligger i princip på en enda gata. Motellet är verkligen slitet. Det ser ut som ett renoveringsprojekt...

Väl framme blev vi visade till vårt rum. Även det var kanske inte det fräschaste men sängarna är sköna. Vi gick sedan ner och blev serverade lunch. Där träffade vi två andra tjejer som också jobbar här. En (Jenna) är från England och den andra (Georgie) från en ö nedanför Spanien. Vi fick en genomgång om vad de olika glasen heter och vilka ölsorter det finns. Efter genomgången gick vi och vilade en timme så att vi skulle vara pigga inför vårt första pass. Sofie jobbade från 17-22 och jag 18-23. Det är så mycket att lära sig och de lokala människorna har en sjukt bred dialekt så det är lite svårt att förstå dem. Kassaarbete, Keno + andra spel, tappa upp öl, ta matbeställningar är grejer vi kommer att arbeta med. Vi är lite eller väldigt osäkra för tillfället om vi vill stanna. Människorna är trevliga och så, men det känns lite "fel" att åka ut mitt i ingenstans där det inte finns något att göra förutom att hänga i baren. Vi åkte ändå hit till Australien för att uppleva mycket. För tillfället känns det som det ända man kommer göra här är att sova, äta och jobba. Inget annat. 

Vi har bara jobbat en dag så ska inte säga för mycket. Jag Louise börjar jobba om två timmar och Sofie om fyra. Vi får hoppas att det går bra för oss. Jag tycker att det var rätt kul igår, men man vill lära sig allting så att man känner sig trygg. Just nu känner man sig allmänt förvirrad...vi ska ta lite bilder på stället och lägga upp imorgon så ska ni också få en inblick vart vi befinner oss och vad vi har att göra med😰 ha det så bra allihop! Nu ska jag försöka slappna av. Börjar bli lite nervös. Jag ska stå två timmar själv i baren idag. Kan bli intressant.. Vi hörs när vi hörs!❤️❤️

Mot Jandowae hotel motel!

Publicerad 2013-12-17 21:47:10 i Allmänt,

Godmorgon!

Nu har vi precis ätit upp vår frukost och det är dags att hämta våra väskor och bege oss till busscentralen. Hur ska detta gå? Lite nervösa är vi och lite smått rädda. Men förhoppningsvis är de snälla och tar hand om oss så att vi kommer trivas. 40 timmars jobb är det som väntar oss. Vi får se hur internetanslutningen är där ute, om vi får tillgång till nät där. Isåfall uppdaterar vi läget ikväll om vi inte har fullt upp med vårt nya jobb...håll tummarna för oss att allt ska gå bra!!!!😰😅❤️

Pics från Ikea!

Publicerad 2013-12-17 14:43:30 i Allmänt,



På tåget redo att inta Ikea! 

Precis utanför..


En liten stund senare- lunchtime
Julpynt- den svenska dalahästen
Fikatime! 
Reklam av våra svenska köttbullar


Lite julklappar..
Knäckebröööd



Julmust!
Godis!
Glada tjejer efter vår shoppingrunda😃
Julmat..
Lite till..
Och lite till...
Mycket mat?! Vi åt inte upp allt, hehe



Goodbye och tack för idag!😃

IKEA!!

Publicerad 2013-12-17 14:25:16 i Allmänt,

Då var vi hemkomna efter en halvdag på Ikea Logan som ligger någon timme utanför Brisbane. 

Efter tågfärden hoppade vi på bussen som skulle ta oss till Ikea. Väl framme var det ju givet vart vi skulle gå först. - till "korvkiosen" vid kassorna😃där köpte vi varsin korv med bröd. För Sofie och mig som vanligtvis inte äter det, var det riktigt gott. Trots att korven var kokt så smakade det gudomligt! Efter vår lilla "lunch" så kollade vi ut matutbudet i shoppingväg och gick sedan upp till restaurangen där vi fikade. Där blev det en chokladkaka/tårtbit. En blandning av Frödinges daim/tobleronetårta. Riktigt god😄matkoman började smyga sig på och vi bestämde oss för att gå runt i varuhuset och kika in sortimentet. Kändes precis som att vara hemma i Malmö. Riktigt kul! Vi tog oss igenom kassorna och tog oss till mathörnan. De hade allt möjligt där. Allt ifrån lingonsylt, knäckebröd, pepparkakor, senap, sill, köttbullar, lax, dammsugare, ballerina, lösviktsgodis, kanelbullar, Kalles kaviar, tårtor och julmust. En hel del med andra ord som kan få en plånbok att tömmas ganska fort..

Eftersom priserna inte är lika billiga som i Sverige fick vi tänka till lite innan vi slängde ner allt i kundkorgen. Efter lite funderingar blev det till slut knäckebröd, lösviktsgodis, lussekatter, choklad och julmust som fick följa med oss hem. När vi betalt allt låste vi in våra inköp och begav oss ännu en gång till restaurangen. Mot julbordet!!! 

Cecilia och Filippa försökte förra veckan få biljetter till julbordet idag, men de visade sig vara slutsålda. Så de tänkte äta den vanliga standardmaten som serveras där. Tror ni inte att tjejen som jobbar där och ska kryssa in att Sofie och jag finns med på listan säger att det fortfarande finns biljetter kvar att köpa på plats! Och blir Filippa och Cecilia Ikea familykunder får de julbordet dessutom för 14 dollar istället för 20 som vi betalt. Sagt och givet, vi går till närmsta datorskärm och de registrerar sig. Sen är det bara att hugga in på maten.
Maten som fanns att tillgå var köttbullar, Janssons frestelse, pommes?, chicken nuggets?, lussekatter, pepparkakor, knäckebröd, frukt, sill, skinka, senap, ägg, lax, glögg och julmust. Trots lite besvikelse över att det inte fanns någon prinskorv så var julbordet väldigt gott. Dock var vi fortfarande mätta efter lunchen/fikan så efter några tuggor var våra magar fulla!!! Matkoma deluxe! Varför blir man alltid så himla mätt av julmat?😩

En aning illamående men ändå nöjda lämnade vi varuhuset och Ikea. Nu ligger vi här i våra sängar på hostellet och ska snart släcka ner lampan. Om några timmar sitter Sofie och jag på bussen iväg på nya äventyr. Känns sorligt att lämna Filippa och Cecilia som vi hängt med konstant nu i en veckas tid. Vi har haft sjukt kul ihop och det kommer kännas väldigt tomt utan dem. Men förhoppningsvis så möts vi igen på vägen igenom Australien, annars så lär vi ses hemma i Sjöbo😊

Jag ska se om jag kan ladda upp lite bilder i nästa inlägg, annars blir det imorgon när mobilen fått lite ström. Hoppas ni har en skön onsdag. Nu blir det till att sova för vår del...Natti natti❤️

Påväg till Ikea!

Publicerad 2013-12-17 04:48:56 i Allmänt,

Nu sitter vi på tåget till Ikea 😃 vi är så taggade alla fyra! Vi har tagit ut pengar så vi är redo att shoppa loss bland alla godsaker som finns. Julbordet ikväll ska också bli så gott. Äntligen kan man kanske få lite julfeeling. Vi uppdaterar ikväll med lite bilder😊

Igår fixade Sofie och jag allt viktigt som bankkonto, tax-filenummer och buss till vårt kommande hem de följande veckorna. Imorse har vi hunnit vara iväg och köpt pengar på vår australienska mobil så att vi kan nå er där hemma. Ikväll gör vi ett längre inlägg. Imorgon bär det ju nämligen av...heltidsjobb i 6 veckor. Ni som har Facebook kan ju söka på "jandowae hotel motel" så kan ni ju själva bilda er en uppfattning om stället. Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad ni tror. Kommer vi klara av 6 veckor där ute tro??? Lite nervösa i dagsläget😰😋ha det så bra så hörs vi senare ikväll!❤️❤️

Ännu en dag i Brisbane

Publicerad 2013-12-16 02:00:16 i Allmänt,

Igår var det ännu en dag i Brisbane. Vid klockan nio gick vi upp för att äta frukost en snabbis innan det var dags att checka ut från Bunk backpackers som vi bott på de första dagarna. 

Eftersom vi inte var helt nöjda med hostlet bestämde vi oss redan första dagen att vi skulle byta boende till ett annat. Det blev Base Embassy. Det ligger mitt i stan, nära till shoppinggatan. Det är faktiskt helt okej. Inte överfullt och köket luktar inte pest och pina som det gjorde i det förra! Thumbs up!👍

Gårdagen sprang verkligen iväg! Vi hann byta hostel, äta och hänga i den botaniska trädgården typ. Sedan blev det kväll! Vi klädde upp oss lite extra för att gå ut och ta en drink med Cecilia och Filippa, men stället var inte något man kunde hänga i julgranen precis, så det blev en tidig hemgång.

Idag är det ny dag, måndag. Och dagens planer är att skaffa bankkonto, skattenr och boka greyhoundbuss som ska ta oss ut till vischan på onsdag. Ikväll ska vi se utebio i South Bank, julfilm! Tror det var polarexpressen! Hoppas den är bra, har inte sett sen😊ni får sova så gott där hemma, så ska vi kicka igång denna dagen! ❤️
Fin kyrka.
Girls i den botaniska trädgården.

Trädgården.


Brisbane!

Publicerad 2013-12-14 10:11:09 i Allmänt,

Hejhej!
Förlåt för utebliven bloggning de senaste dagarna. Vi har haft fullt upp och ingen internetanslutning. Igår köpte vi internet för en hel vecka så nu ska vi bli bättre på att uppdatera er där hemma vad som händer😊för visst har det hänt en del!

I torsdags lämnade vi alltså Noosa för Brisbane. Själva bussresan gick smidigt. Vi hade Filippa och Cecilia som sällskap hela bussfärden till centralen. Där ringde vi vårt hostel för upphämtning. Vi var fjorton personer som väntade. Efter ca nio samtal senare och 1,5 timmes väntan ville chauffören dyka upp. Ingen bra service alls! 

Vi checkade in och gick upp på vårt rum och lämnade våra väskor. Där träffade vi en svensk kille Andre som följde med oss och Cecilia och Filippa och kollade in stan. Klockan var rätt mycket så det blev en snabb titt och sedan in på Coles för att handla middag. Köttfärssås blev det, jättegott😃 efter middagen hängde vi på hostellet, träffade två stockholmskillar som vi hängde lite med. Sedan blev det sängen! 

I fredags gick vi upp i god tid för att få ut så mycket vi kunde av dagen. Sofie och jag träffade en tjej på Fraser Island som kommit till Brisbane bara några dagar tidigare än oss och som hörde av sig och berättade att hon fått jobb. Hon berättade om företaget som hjälpt henne och att vi borde gå dit. Sagt och gjort tog vi oss dit. Där träffade vi Patric som hade ett jobb väntandes på oss. 

Allså har vi fått vårt första jobb hittils!! 
Det är inte riktigt vad vi hade tänkt oss men bättre än ingentings alls. Vi hade ju egentligen som plan att stanna här i Brisbane och jobba. Men jobben Patric fixar ligger alla utanför city. Vårt jobb är att jobba på ett motell som ligger 3 timmar väst om Brisbane in i landet. " Dalby" hette visst orten😋där ska vi göra lite allt möjligt. Restaurang, bar, kök och städning är områdena där vi ska hålla till. Det är ett heltidsjobb där vi får gratis boende och mat + 300 dollar i veckan. Inte jättemycket betalt men det är alltid något. Byn vi ska bo i är inte så stor så finns inte så mycket att spendera pengar på ändå 😋 känns lite läskigt att åka ut dit! Det är ca 6 veckors jobb minimum som mm stannar. Om vi inte trivs så får vi ju givetvis sluta. Vi kommer verkligen få komma ut och träffa the locals. Få uppleva hur det är att leva i Australien. Resan vi gjort hittils är ju inte den samma. Här träffar man i princip bara massor av backpackers, inte det "vanliga" folket. Vi är spända och nervösa men förhoppningsvis så kommer det gå bra. Ni får hålla tummarna för oss och så uppdaterar vi er om hur allt går😊 vi åker dit på onsdag så det är snart!! 

Idag lördag tog Sofie och jag båten över floden till South Banks. Där lade vi oss vid den konstgjorda lagunen och lapade lite sol. Sjukt härligt☀️ Efter några timmar i solen begav vi oss till den botaniska trädgården med en smoothie i handen. Väldigt vackert där, mamma hade varit i himmelriket om hon hade varit där😊vi ska nog gå dit en annan kväll och kolla in ljusspelen som de har vid floden i anslutning till trädgården. Vi orkade inte gå dit ikväll utan gick och handlade lite mat till middag som vi ska ha senare. Påväg hemåt till hostellet blir vi stoppade av en kille som sprungit ifatt oss. Han och hans kompis tyckte vi var så vackra så han var tvungen att berätta det för oss. Det är sjukt vad folk är så framåt här än om man jämför med hemma. För två tjejer som legat på stranden en hel dag, sandiga och trötta var det en fin komplimang😃väl pratat med honom hinner vi inte gå mer än 10 meter innan vi stöter på Wiebke, den tyska tjejen som vi träffade på Magnetic Island. Efter lite prat kom vi överens om att kolla in söndagsmarknaden imorgon som de har här i Brisbane varje vecka. Nu sitter vi i receptionen, ska gå och duscha nu för att sedan möta upp Cecilia och Filippa i köket för middag. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, vi får se helt enkelt vad vi känner för😊nu måste jag bege mig! Ha det så bra så hörs vi igen lite senare❤️

Brisbane!

Publicerad 2013-12-14 10:11:06 i Allmänt,

Hejhej!
Förlåt för utebliven bloggning de senaste dagarna. Vi har haft fullt upp och ingen internetanslutning. Igår köpte vi internet för en hel vecka så nu ska vi bli bättre på att uppdatera er där hemma vad som händer😊för visst har det hänt en del!

I torsdags lämnade vi alltså Noosa för Brisbane. Själva bussresan gick smidigt. Vi hade Filippa och Cecilia som sällskap hela bussfärden till centralen. Där ringde vi vårt hostel för upphämtning. Vi var fjorton personer som väntade. Efter ca nio samtal senare och 1,5 timmes väntan ville chauffören dyka upp. Ingen bra service alls! 

Vi checkade in och gick upp på vårt rum och lämnade våra väskor. Där träffade vi en svensk kille Andre som följde med oss och Cecilia och Filippa och kollade in stan. Klockan var rätt mycket så det blev en snabb titt och sedan in på Coles för att handla middag. Köttfärssås blev det, jättegott😃 efter middagen hängde vi på hostellet, träffade två stockholmskillar som vi hängde lite med. Sedan blev det sängen! 

I fredags gick vi upp i god tid för att få ut så mycket vi kunde av dagen. Sofie och jag träffade en tjej på Fraser Island som kommit till Brisbane bara några dagar tidigare än oss och som hörde av sig och berättade att hon fått jobb. Hon berättade om företaget som hjälpt henne och att vi borde gå dit. Sagt och gjort tog vi oss dit. Där träffade vi Patric som hade ett jobb väntandes på oss. 

Allså har vi fått vårt första jobb hittils!! 
Det är inte riktigt vad vi hade tänkt oss men bättre än ingentings alls. Vi hade ju egentligen som plan att stanna här i Brisbane och jobba. Men jobben Patric fixar ligger alla utanför city. Vårt jobb är att jobba på ett motell som ligger 3 timmar väst om Brisbane in i landet. " Dalby" hette visst orten😋där ska vi göra lite allt möjligt. Restaurang, bar, kök och städning är områdena där vi ska hålla till. Det är ett heltidsjobb där vi får gratis boende och mat + 300 dollar i veckan. Inte jättemycket betalt men det är alltid något. Byn vi ska bo i är inte så stor så finns inte så mycket att spendera pengar på ändå 😋 känns lite läskigt att åka ut dit! Det är ca 6 veckors jobb minimum som mm stannar. Om vi inte trivs så får vi ju givetvis sluta. Vi kommer verkligen få komma ut och träffa the locals. Få uppleva hur det är att leva i Australien. Resan vi gjort hittils är ju inte den samma. Här träffar man i princip bara massor av backpackers, inte det "vanliga" folket. Vi är spända och nervösa men förhoppningsvis så kommer det gå bra. Ni får hålla tummarna för oss och så uppdaterar vi er om hur allt går😊 vi åker dit på onsdag så det är snart!! 

Idag lördag tog Sofie och jag båten över floden till South Banks. Där lade vi oss vid den konstgjorda lagunen och lapade lite sol. Sjukt härligt☀️ Efter några timmar i solen begav vi oss till den botaniska trädgården med en smoothie i handen. Väldigt vackert där, mamma hade varit i himmelriket om hon hade varit där😊vi ska nog gå dit en annan kväll och kolla in ljusspelen som de har vid floden i anslutning till trädgården. Vi orkade inte gå dit ikväll utan gick och handlade lite mat till middag som vi ska ha senare. Påväg hemåt till hostellet blir vi stoppade av en kille som sprungit ifatt oss. Han och hans kompis tyckte vi var så vackra så han var tvungen att berätta det för oss. Det är sjukt vad folk är så framåt här än om man jämför med hemma. För två tjejer som legat på stranden en hel dag, sandiga och trötta var det en fin komplimang😃väl pratat med honom hinner vi inte gå mer än 10 meter innan vi stöter på Wiebke, den tyska tjejen som vi träffade på Magnetic Island. Efter lite prat kom vi överens om att kolla in söndagsmarknaden imorgon som de har här i Brisbane varje vecka. Nu sitter vi i receptionen, ska gå och duscha nu för att sedan möta upp Cecilia och Filippa i köket för middag. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, vi får se helt enkelt vad vi känner för😊nu måste jag bege mig! Ha det så bra så hörs vi igen lite senare❤️

Hejdå noosa, hej brisbane!

Publicerad 2013-12-12 03:08:50 i Allmänt,

Sådärja, då har vi varit i Noosa två nätter och ska alldeles strax hoppa på hostlets Shuttlebus som kör oss ner till busstationen. 

Det känns helt okej att lämna noosa faktiskt! Det har inte hänt särskilt mycket här. Den första dagen hängde vi på stranden i någon timme, och sedan blev det ganska snabbt kväll eftersom vi rest från rainbow beach på förmiddagen. 

Igår regnade det och det var mulet i stort sett hela dagen! Så vi bestämde oss för att åka ut till ett shoppingcenter, som tyvärr inte hade så mycket att erbjuda! På kvällen gick vi och såg på bio, "bad grandpah". Det var en komedi, men inte alls den humor som vi har. Den var rätt grov, och inte alls en Louise&sofie film, men vi fick ju stanna kvar och se klart! :p

Idag regnar det också här, så känns bra att åka vidare till brisbane! Började morgonen med en promenad, frukost och utcheckning. Sedan gick vi en vända på shoppinggatan som inte är så stor... Köpte varsin fin byxdress iaf.. Jättefina kläder fanns där! Men var inte det billigaste, så fick nöja oss med varsitt plagg :) längtar tills vi kan strosa omkring bland alla affärer i stan! Är såå trött på dessa kläder vi tagit med oss!

Wellwell, har inte mer tid att skriva nu! Så vi hörs när vi är framme i Brissie istället! Hoppas ni alla mår bra❤️

Bildregn från Fraser Island och Rainbow Beach

Publicerad 2013-12-10 12:17:59 i Allmänt,


Dessa bilar hängde vi i en hel del!
Stopp för bad i Eli Creek




Drickbart vatten för den törstiga! 


Farliga brännmaneter som fanns lite överallt
Havet!


Ett strandat skepp från andra världskriget
Detta är nationalparken i Rainbow Beach påväg till sandbankerna och solnedgången!



At the Pub
Detta är bara mobilbilder, kamerabilder kommer så fort vi har orken till att lägga in dem på datorn😉hehe!😘

Fraser Island!

Publicerad 2013-12-10 00:47:20 i Allmänt,

I fredags var det alltså dags för vår sista bokade utflykt änsålänge. Fraser Island var destinationen!

Vi anlände på eftermiddagen i torsdags och hann inte med mer än en timmes sol vid poolen på hostellet innan det var dags för briefing. Alla som skulle med till Fraser skulle samlas för en genomgång över hur trippen skulle gå till. 

För er som inte känner till vad man gör på Fraser Island så kan jag berätta att det som gäller är bilkörning på stranden, i smala obefintliga vägar med 0,5 meter hög mjuk sand, backar med 80% lutning och camping. Vi var 33 personer totalt och indelade med 8 personer i varje bil. På mötet fick vi se en film om hur man ska hantera jeepen i olika situationer och även vad man ska göra om man stöter på dingos, de farliga vildhundarna som springer omkring på ön. Sofie och jag blev en aning skrämda efter ha sett filmen så vi bestämde oss för att skippa körningen. Inte det lättaste att köra på "fel" sida av vägen med växelspaken på vänster sida och samtidigt undvika att köra fast i sanddynerna. 

Vi åkte i the leading car med vår guide som var en aniiiing speciell. Rolig men en aning förvirrad😆Det var riktigt kul att åka omkring, bra musik och roliga människor. Kul att se på när de andra bilarna körde fast och när de klarade av att komma iväg igen. Då applåderades det i baksätet😋

Vi körde inte non-stop utan hade våra stopp under dagen där vi fick bada i oliika floder/åar/sjöar med vatten så rent att man kunde dricka det, klättring upp till fantastisk utsikt, lite solning, stjärnskådning och lite fest på kvällarna. En blandad kompott med andra ord. 

Efter tre dagar på sandön var det skönt att komma tillbaka till hostellet. Dusch och tvättning av alla kläder bockade vi av direkt och på kvällen hade vi lite afterparty med människorna från trippen. 

Igår måndags när vi låg på stranden så dök vår guidekille upp och erbjöd sig att köra och visa oss en sjö som var värd att se och bada i och även se solnedgången från stora sanddyner som ligger uppe i bergen. Då tiden var knapp blev det bara solnedgång. Det var mysigt att och väldigt vackert att sitta i kvällssolen och njuta av utsikten. På kvällen gick vi förbi en pub som han tyckte vi skulle gå till där det spelades livemusik och där allt lokalfolk höll till. Väl på plats ville bartendern och ägaren ta bild på oss för att vi var så vackra😜haha! Vi dansade med alla andra galna människor på dansgolvet och sedan gick vi hem och sov. Nu ska vi alldeles strax ta bussen till Noosa. Bilder kommer i annat inlägg. Måste bege oss till busshållplatsen nu! Vi hörs av mer när vi är framme! Ha det så bra sålänge❤️


Back on track

Publicerad 2013-12-09 00:47:59 i Allmänt,

Hej alla glada! Då är Louise och jag (äntligen) tillbaks i civilisationen.. Hehe. Vi kom tillbaks igår efter vår tredagarsutflykt till Fraser Island, vilket vi kommer att berätta lite mer om senare😊 tänkte mest uppdatera om att vi fortfarande är vid liv! Trots att jag råkade på en liten olycka under turen.. Trillade nämligen på några klippor när vi klättrade upp för en jättebrant backe som bestod av klippor... I flipflops! Inte det smartaste och inte något jag gjort självmant, men högst uppe på berget fanns en viewpoint som vi skulle besöka. Skrapade hursomhelst upp hela knät och en liten del på foten! 😔inte kul alls! Får hoppas det läker som det ska.

Iallafall, efter lite festligheter igår så gick vi upp vid 7.00 för att gå ut och promenera lite. Ni anar inte vad vi har blivit serverade för "mat" under vår tripp.. Ett ord: toasts! Mackor i stora lass, och inte vilket bröd som helst utan det vitaste och onyttigaste man kan hitta i brödhyllan. - hej svullna magar!! 
Känns som man gått upp 10 kg på tre dagar... Det var riktigt drygt faktiskt, speciellt eftersom bröd inte ingår i vår vanliga kost. Så vitt bröd med sylt och jordnötssmör var ingen hit alls. Ångest!!

Men nu är vi iallafall tillbaks, och vi kan styra själva vad vi stoppar i oss! Men seriöst, ingen anar hur mycket vi saknar gymmet! Och maten man äter hemma, bra och hälsosamt! Det är så himla dyrt att leva nyttigt här nere.. Menmen, det får bannemig kosta, för världens mardröm vore om vi återvänder som två paddor.. 

Aja, nog pratat! Kommer mer inlägg senare! Bjuder på fyra utsiktspics som togs under fraserturen😊sov gott alla! Ska försöka dra med mig Louise till stranden nu, fast att det ser lite molnigt ut⛅️❤️


Julbord på Ikea!

Publicerad 2013-12-04 12:24:22 i Allmänt,

Glömde helt bort att uppdatera om en lite småkul grej vi bokade idag! Nämligen svenskt julbord på Ikea. Tydligen var det inte bara buffé som vanligt i Sverige, utan det var såpass uppbokat och fullt att man var tvungen att ha biljetter... 

Som tur var hittade vi två lediga platser den 17:e dec, så längtar redan sjukt mycket efter det😍mums! Såg att de säljer svenskt lösgodis där aswell... Kanske man kan köpa till sig själv som julklapp😉hehe.. Aja, godnatt ännu en gång! Här kommer lite pics från kvällens prommis, och lite bilder från gallerian i Cairns då jultomten var på besök! Mys!😍❤️






Agnes water, Banana backpackers!

Publicerad 2013-12-04 12:10:32 i Allmänt,

Godkväll från Agnes Water och Banana Backpackers Hostel som vi bor på😊Just nu sitter vi i receptionen med Sandra och Susanna, de andra skånebrudarna vi träffar på lite här och där längs kusten. Här är gratis wifi, så gäller ju att passa på! Gratis är gott, eller hur är det?😉

Idag anlände vi till 1770 när klockan var efter nio, vi checkade in och köpte frukost och begav oss till stranden. Vi bor på ett jättemysigt hostel, som påminner lite om myskänslan på Jackaro i Mission Beach. Väldigt ombonat och lite safarifeeling! 

Stranden var enorm, jättebred och i stort sett folktom bortsett från alla människor som tog surflektioner. Hur skönt som helst! Det är även här som vi för första gången kunnat bada i havet utan att råka på farliga maneter. Gött! 
Dock blev det bara ett snabbt dopp på grunt vatten eftersom vågorna var både höga och starka, så vi vågade oss inte på någon längre simtur...

Efter någon timme i skuggan begav vi oss tillbaks till hostlet. Vi gick ut och promenerade en sväng och nu för ett tag sedan har vi ätit chili con carne. Det kunde man beställa här på boendet för 5$, ändå nice!👍

Så har denna dagen sett ut och nu väntar sängen ganska snart! Är helt slut efter allt resande! Och om några timmar är det alltså dags igen! 06.30 tar vi vår sextimmarsbuss till Rainbow Beach! Och den 6:e beger vi oss iväg till Fraser Island! Är lite nervösa för den trippen, vet som sagt inte alls vad som väntar!😊

Men det får vi se! Godnatt säger vi, ha en fin dag❤️




Greyhound-Agnes Water

Publicerad 2013-12-03 16:05:29 i Allmänt,

Woohooo! Vi har nu hoppat på bussen som ska ta oss hela vägen till Agnes Water. Till vår glädje så har vi wi-fi och eluttag ombord till att ladda mobilerna så nu är vi kontaktbara cirka 10 timmar framåt!😃👍

Lite kontakt med er där hemma och givetvis lite läsning om vad som händer i bloggvärlden där hemma är vad vi ska pyssla med de närmsta timmarna😊Lite sömn står dock högst på listan för tillfället. Klockan är nu 01.00 och vi har varit vakna alldeles för länge med tanke på när vi vaknade imorse. Ögonen är blodsprängda av trötthet😴

Sofie har redan däckat ser jag så jag får väl joina henne. Lär inte ta många minuter tills jag sover jag med! Hoppas ni haft en härlig tisdag änsålänge❤️

Tidsfördriv..

Publicerad 2013-12-03 13:34:42 i Allmänt,

Eftersom receptionen stängde när klockan var 21.00, och vår buss går tre timmar efter, 24.00, så fick vi sätta oss på bakgården på hostlet och skriva lite julhälsningar till er där hemma😊

Tyvärr har vi inte kunnat skicka till alla fina vänner💞eftersom det är helt galet dyrt med både vykort och frimärken. Och eftersom vi är backpackers så måste man tänka på ekonomin😉sedan tänkte vi som så, elektroniska vykort kan man kanske knåpa ihop😄hehe. 

Tänker iallafall på er alla där hemma, och hoppas att ni har en härlig dag! Om en halvtimme säger vi hejdå till wifi och Airlie Beach, då börjar vi traska till busstationen.. Tjugo minuters walk med tunga ryggsäckar, kul.. Hoppas dock att vi får turen att åka med en "lyxbuss", tydligen så har en del greyhoundbussar både eluttag och gratis wifi. Så hoppas kan man ju..Cross your fingers✊

Annars säger vi, godnatt!❤️


3 dagar ute till havs, Whitsundeys!

Publicerad 2013-12-03 11:19:13 i Allmänt,

I söndags, första advent var det alltså dags för segling ute till havs i tre dagar. Då vi fått höra så mycket positivt kring den utflykten var vi mer än förväntansfulla när vi steg ombord. 

Vi gick dit med en trevlig tjej Sinead från Canada som vi bodde vår natt med i Airlie Beach. Båten hette Wings och är en hyfsat stor segelbåt som tar emot 25 personer på varje tur. När vi steg ombord spelades "All I want for christmas" så lite första advent feeling fick vi allt😉

Första dagen regnade bort. Vi kunde i stort sett bara hålla till inomhus där vi blev serverade mat och snacks stup i kvarten, spelade kort och umgicks. Vi gjorde två stopp dock där vi fick chansen att snorkla. Det var magiskt vackert! Vi tycker till och med att dessa snorklingturerna vi gjort nu slår barriärrevet. Här kom man så mycket närmre fiskarna och de olika reven då vi snorklade på grundare vatten. 

Dag två vaknade vid runt halv sju på morgonen efter en skön sömn. Vi blev serverade frukost och sedan bar det av till den världskända Whithaven Beach! Det är en av världens vackraste stränder där havet är turkosblått och sanden så vit och fin att man till och med kan "tvätta" sina smycken så att de skiner som aldrig förr😊Vi tog lite roliga bilder med vår guide, besökte en viewpoint med magisk utsikt.

Sedan begav vi oss iväg och spenderade resten av dagen med att snorkla på olika ställen och sola uppe på däck. Vi fick en skymt av Nemo/clownfisken och hans pappa också😄

Sista dagen blev även där snorkling och sol innan det var dags att bege sig tillbaka till Airlie Beach. Crewet ombord var riktigt härliga och bjöd på mat 6 gånger per dag. En mer än lyckad båttur med andra ord😊

Om fyra timmar går bussen alltså vidare till Agnes Water. 10 timmar har vi framför oss på bussen, kommer bli hyfsat drygt! Men förhoppningsvis får vi lite sömn, är riktigt trötta efter en dag i solen☀️

Vi hörs när vi hörs! Take care❤️










Long time, no see!

Publicerad 2013-12-03 10:51:32 i Allmänt,

Äntligen är vi tillbaks! Har varit några dagar utan internet nu, och de gångerna vi hade möjlighet att uppdatera så gick det tyvärr inte. Så vi ligger lite efter i dagarna nu! 

Hursomhelst, sist vi hördes var vi på Magnetic Island, och efter tre dagar där åkte vi vidare med bussen till Airlie Beach, vilket är utgångspunkten för aktiviteten vi avslutade idag. Nämligen segling till the whitsunday-öarna. 

Lite mer info om turen kommer, men de var verkligen vackert! Det är så galet att naturen skiljer sig så pass mycket från vart man befinner sig! Kristallklart vatten och kritvit strand kan man ju bara drömma om hemma i norr! 

Sitter förövrigt och väntar på vår nattbuss som går 23.55 härifrån, vi ska åka vidare till 1770, en stad/by vid namn Agnes Water, som vi inte har någon vidare koll på faktiskt. Har ingen aktivitet inplanerad där iallafall... Så får se hur vi spenderar den dagen! Nästa "långa" aktivitet blir iallafall camping på världens största sandö, Fraser Island! Där får vi akta oss för dingos! Det vill säga vildhundar! De är vilda och farliga, så om man behöver gå på "toaletten" i naturen måste man vara två. Så att den som vaktar är redo med en "dingostick" att mota bort hundarna med...

Får hoppas det blir kul iallafall, vet inte riktigt vad vi har att vänta där heller! Ska bjuda på lite dåliga mobilbilder tänkte vi, inte världens bästa! Men bättre än inget... Nästa gång ska vi ansluta wifi till datorn istället, och försöka ladda över lite pics! 

Hoppas alla mår bra där hemma! Helt galet att det har varit första advent! Är smått avundsjuka på julstämningen faktiskt! En annan sak som också är galet, är att vi varit i Australien i två veckor i morgon! Känns som forever! Saknar er där hemma!❤️



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela